Ειδησεογραφικό site

ΛΑΕ: Η στρατηγική της κάλπης

27

 

Στρατηγική δυο κατευθύνσεων ακολουθεί η Λαϊκή Ενότητα στην τελική ευθεία για τις εκλογες με στόχο να βγει ενισχυμένη από τις κάλπες ει δυνατόν και τρίτη δύναμη.

Ο πρώτος άξονας αφορά την νεανική ψήφο στην οποία το ηγετικό επιτελείο της ΛΑΕ ποντάρει όλα της τα «προεκλογικά υπόλοιπα».

Σχεδόν αποκλειστικά οι τοποθετήσεις των στελεχών του κόμματος απευθύνονται στους νέους ψηφοφόρους που στο πρόσφατο δημοψήφισμα πήραν θέση υπέρ του ΟΧΙ. Γι αυτο και λίγο πριν την τελευταία στροφή ανατέθηκε αυξημένος ρόλος στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και «παραμερίστηκε» η ρητορική περί εθνικού νομίσματος. Ο δεύτερος άξονας καλλιεργεί τον μετεκλογικό ρόλο της ΛΑΕ ως ρυθμιστή του αντιμνημονιακού μετώπου σε μια Βουλή που θα κυριαρχείται από φίλο- μνημονιακές δυνάμεις. Με προσεκτικές τοποθετήσεις τα στελέχη του κόμματος επιχειρούν να δείξουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σίγουρα πρώτη δύναμη και άρα να «καθησυχάσουν» τους αμφιταλαντευόμενους αριστερούς ψηφοφόρους και να τους πείσουν να επιλέξουν ΛΑΕ.

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζανης μιλά σήμερα στην Θεσσαλονίκη και θα επιχειρήσει παράλληλα με τις επιθέσεις προς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να εξειδικεύσει την τακτική και την ταυτότητα του δικού του κόμματος.

Χθες κατά την διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης τύπου χαρακτήρισε «Πολιτικά αναξιόπιστο» τον  κ. Αλέξη Τσίπρα, ξεκινώντας και κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής στήριξης της Λαϊκής Ενότητας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του λέγοντας «μια φορά μνημονιακός… για πάντα μνημονιακός».

Ο ίδιος είπε ότι η χώρα οδηγείται σε μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με «δορυφόρους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» και υποστήριξε πως «αυτό δεν θα είναι κυβέρνηση αλλά μνημονιακός εφιάλτης». Εκτίμησε ότι η Λαϊκή Ενότητα «έχει την δυνατότητα να αναδειχθεί τρίτη δύναμη» ενώ απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους επισήμανε πως «αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να είναι η ΛΑΕ και όχι η Χρυσή Αυγή» υποστηρίζοντας παράλληλα πως «αν είμαστε ισχυροί θα πέσει μεγάλος θρήνος στο ευρωιερατείο. Θα στεναχωρηθεί πολύ η Μέρκελ και ο Σόιμπλε αν είμαστε ισχυροί».

«Το ευτελές δίλημμα που θέτουν οι δύο λεγόμενοι μονομάχοι σε μια χώρα που βουλιάζει είναι: Τσίπρας ή Μεϊμαράκης» σημείωσε για να προσθέσει «δεν συζητούν για τα προγράμματά που θα εφαρμοστούν γιατι ταυτίζονται στο 3ο μνημόνιο». Ασκώντας κριτική στους πρώην συντρόφους του είπε «ακούω από Αριστερό υποτίθεται κόμμα να λέει ότι ψηφίζουμε για πρωθυπουργό! Έλεος! Μας ζητούν λευκή επιταγή για να κρύψουν ότι την Κυριακή ψηφίζουμε για το 3ο μνημόνιο» ενώ υποστήριξε ότι το πραγματικό δίλημμα της κάλπης είναι «ΛΑΕ ή μνημόνια».

«Το δικό μας ποσοστό θα μετρήσει περισσότερο από το ποσοστό των μνημονιακών κομμάτων. Αν έχουμε δύναμη μετεκλογικά και αντιπροσωπευτούμε ισχυρά στη Βουλή η ΛΑΕ θα καθορίσει τις μετεκλογικές εξελίξεις» σημείωσε.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας κάλεσε τη νεολαία να στηρίξει την Λαϊκή Ενότητα. «Να στηρίξει την εργασία, την δυνατότητα για προοπτική, να μείνει σ αυτό τον τόπο και να μην ξενιτεύεται. Να στηρίξει την δύναμη για να έχει ελπίδα αυτή η χώρα. Το ΟΧΙ συνεχίζουμε να το στηρίζουμε και θα το κάνουμε μέχρι τέλους»

«Ο λαός δεν φοβάται, άλλοι προσπαθούν να τον τρομάξουν. Άλλοι παρουσιάζουν τις λύσεις ενάντια στα μνημόνια σαν κόλαση σημείωσε ερωτηθείς» αν η εναλλακτική του εθνικού νομίσματος μας οδηγήσει αν από το μνημόνιο του ευρώ, στο μνημόνιο της δραχμής.

Ερωτηθείς σχετικά με τους πρόσφυγες ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι «αν έχουμε εκατομμύρια πρόσφυγες στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα αυτό οφείλεται στους πολέμους, στη στρατοκρατία όπως συνέβη στη Συρία. Βεβαίως ο Άσαντ δεν είναι δημοκράτης. Αλλά άλλο να ασκείς κριτική και άλλο να το οδηγείς στην αποσταθεροποίηση γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα σου».

Και πρόσθεσε: «Αυτά τα εγκλήματα δεν τα έκανε η ελληνική αριστερά, η ΛΑΕ, αλλά αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο και μας οδηγούν σ ‘ ένα δρόμο καταστροφής όχι με βόμβες αλλά με μνημόνια. Τους πρόσφυγες που τους έδιωξε ο πόλεμος δεν είναι δυνατόν να τους αντιμετωπίσουμε με στρατιωτικά μέσα, με οπλοπολυβόλα, με το χακί. Το πρώτο πράγμα που χρειάζονται είναι να υπάρξει ισχυρότατη χρηματοδότηση για την στήριξη τους και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταβάλλει επαρκή κονδύλια -ειδικά στην Ελλάδα- για να παίξουμε σημαντικό ρόλο. Για να μην έχουμε μνημόνια, πρόσφυγες που έρχονται και Έλληνες πρόσφυγες που φεύγουν. Και βεβαίως χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση με σχέδιο για την ανακούφιση των προσφύγων».

«Εμείς έχουμε ανθρωπιστική πολιτική, μία στάση που ευνοεί σταθερότητα και ειρήνη και σέβεται χώρες και λαούς. Μία πολιτική η οποία δεν βλέπει μόνο την γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τα άνομα και βρώμικα σχέδια αλλά έχουμε προτεραιότητα την ειρήνη» επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης.

«Οι γυναίκες είναι αποφασισμένες. Ξέρουν ότι έχουν υπάρξει τα πρώτα θύματα του μνημονίου. Στις μάχες της αντιμνημονιακής αντίστασης οι γυναίκες υπήρχαν στην πρωτοπορία. Αυτό που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι η ΛΑΕ βάζει τις γυναίκες στο προσκήνιο. Το ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας ξεκινά με τρεις γυναίκες, και συνολικά έχει πλειοψηφία γυναικών» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε ερώτηση για το πως θα πείσουν τις γυναίκες ότι από αυτές εξαρτάται το μέλλον των παιδιών.

Ερωτηθείς σχετικά για τη μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα και τις δυσκολίες ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι μπορεί να είναι πρωτότυπος αλλά δεν έχει όμως μόνο προβλήματα, αλλά και θετικά για μια κοινωνία, για μια οικονομία.

Όσον αφορά στους άξονες του προγράμματός του ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι η ΛΑΕ έχει μια σοσιαλιστική προοπτική για το μέλλον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του κόσμου. Έχουμε σχέδιο για την ανάπτυξη και την αναπτυξιακή προοπτική. Στόχος μας να αποκτήσουμε πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων -ισχυρό και παραγωγικό, γιατί χωρίς αυτό δεν μπορούμε να έχουμε καμία ανάπτυξη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.