Ειδησεογραφικό site

ΛΑΕ εναντίον Μπουτάρη: Ο «συνεπής θιασώτης των μνημονίων» μας φιμώνει

38

Επίθεση προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα, καταγγέλλοντας πως της απαγορεύει να την οργάνωση προεκλογικής συγκέντρωσης, που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης στον Λευκό Πύργο.

Στην ανακοίνωση το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη χαρακτηρίζει τον δήμαρχο της συμπρωτεύουσας «συνεπή θιασώτη των μνημονίων», ο οποίος «δεν διστάζει να φιμώσει το κόμμα».

«Με μια απολύτως αντιδημοκρατική απόφαση ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρνείται να παραχωρήσει το χώρο μεταξύ Λευκού Πύργου και παραλίας για τη διεξαγωγή της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της Λαϊκής Ενότητας την Πέμπτη 17.09.2015», σημειώνει αρχικά η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Η απαγόρευση αυτή έχει σαφή πολιτικά κίνητρα δεδομένου ότι ο χώρος του Λευκού Πύργου σηματοδοτεί τις μεγάλες αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις των πολιτών της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Μπουτάρης, συνεπής θιασώτης των μνημονίων, δεν διστάζει να φιμώσει το μόνο κόμμα που προτάσσει ότι υπάρχει εναλλακτική κι ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος. Το ίδιο έκανε άλλωστε κι όταν απαγόρευσε στο Μίκη Θεοδωράκη και τη Σπίθα να κάνει αντιμνημονιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους».

«Μάλλον λοιπόν για το δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, όποιος τολμά να αμφισβητήσει ότι η φτώχεια, το ξεπούλημα και η ανεργία είναι μονόδρομος, πρέπει να ναρκοθετείται.

Εμείς θα του θυμίσουμε απλώς ότι όπως ο λαός της Θεσσαλονίκης αγνόησε τις προτροπές του κ.Μπουτάρη, ψηφίζοντας μαζικά το περήφανο ΌΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιούνη, με τον ίδιο τρόπο θα ακυρώσει στην πράξη τις αντιδημοκρατικές του πρακτικές», προσθέτει.
Παράλληλα, τονίζει πως «με τέτοια τερτίπια δεν θα καταφέρει να εμποδίσει τη Λαϊκή Ενότητα να γίνει δύναμη ανατροπής των πολιτικών που τόσο πολύ επικροτεί ο κ. Μπουτάρης. Κι επειδή δεν μπορεί να μας στείλει στην Κούβα, όπως θα ήθελε, να μάθει να σέβεται και την Αριστερά και τη Δημοκρατία».

«Ας πάει τέλος μια βόλτα μέχρι το Παρίσι, ως λάτρης της Ευρωπαϊκής κουλτούρας, να μάθει για όλες τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στην ιστορική περιοχή της Βαστίλης. Εκτός αν δεν τον ενδιαφέρει γιατί άρχισε να αισθάνεται σαν το Λουδοβίκο 16ο», καταλήγει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.