Ειδησεογραφικό site

Κύπριος ΥΠΟΙΚ: Θετικό και ενθαρυντικό το κλίμα στο Eurogroup

45

Κατά την αποχώρησή του από το Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους ερμήνευσε το κλίμα που επικράτησε στις σημερινές κρίσιμες συνομιλίες.

«Έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Αλλά την ίδια στιγμή αναγνωρίστηκε ότι ακόμα περισσότερα πρέπει να γίνουν και σημειώσαμε την δέσμευση των ελληνικών αρχών να συνεχίσουν, να διατηρήσουν τις προσπάθειες ώστε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει κατάληξη πολύ σύντομα», δήλωσε ο Γεωργιάδης.

Την ίδια ώρα, επισήμανε την αλλαγή στο κλίμα του σημερινού Eurogroup, λέγοντας: «Είναι σημαντικό ότι υπάρχει αλλαγή στο κλίμα σήμερα, περισσότερο θετικό. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε, αλλά αυτό που είναι απαραίτητο είναι να σημειωθεί μία ταχεία κατάληξη αυτού του ζητήματος ώστε να διαλύσουμε την αβεβαιότητα από την Ευρωζώνη και κυρίως την Ελλάδα».

Καταλήγοντας, πρόσθεσε ότι είναι «θετικό και ενθαρρυντικό ότι το Eurogroup ενημερώθηκε σχετικά με την κάποια πρόοδο που έχει σημειωθεί και ελπίζω η βάση αυτής της προόδου να οδηγήσει στο αποτέλεσμα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.