Ειδησεογραφικό site

Κόντρα Βούλτεψη-ΣΥΡΙΖΑ για γραμμή στήριξης: “Δεν δέχονται την επιτυχία”-”Έγκλημα”

43

Μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συναινέσει πολιτικά στη συνέχιση της στήριξης για την Ελλάδα στέλνει η Κουμουνδούρου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., απαντώντας στη σχετική έκκληση του Αντώνη Σαμαρά από τις Βρυξέλλες.Η αντίδραση της Βούλτεψη.

«Δεν μπορούν να ζητούν τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχιση του εγκλήματος, επειδή οι ίδιοι δεν θέλουν και δεν μπορούν να διαπραγματευτούν την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχετικά με τις προσπάθειες της Αθήνας να διασφαλίσει προληπτική γραμμή στήριξης από την ευρωζώνη για έξοδο από τα προγράμματα στήριξης το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως η Σύνοδος ήταν «μια ευκαιρία για τον πρωθυπουργό ώστε να εγγυηθεί ότι η χώρα θα μείνει δεσμευμένη στους δανειστές».

Κατηγορεί μάλιστα τον πρωθυπουργό πως «όσο κι αν ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να «διανθίσει» τη νέα μνημονιακή εποχή με αοριστολογίες», τελικά οι δηλώσεις του «παραπέμπουν σε ένα νέο μνημόνιο με άλλο όνομα, αλλά τις ίδιες καταστροφικές δεσμεύσεις».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, από τις διαπραγματεύσεις για την προληπτική γραμμή προκύπτει πως η χρήση της γραμμής θα είναι δυνατή μόνο αν η Αθήνα αποκλειστεί από τις αγορές χωρίς δικό της λάθος, κι όχι αν η αύξηση των επιτοκίων προκύψει από δικά της λάθη.

Ο επίμαχος όρος φαντάζει σχεδιασμένος να δεσμεύσει και μια τυχόν νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορεί να αδιαφορήσει για τους μεταρρυθμιστικούς και τους δημοσιονομικούς στόχους που θα συνοδεύουν τη γραμμή στήριξης.

Απάντηση Βούλτεψη

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, κατηγορώντας τον ότι «αγαπάει να αντιπολίτευται το καθετί», και γι’ αυτό θα μείνει για πάντα στην αντιπολίτευση.

Απαντώντας στο σχόλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής, η κ. Βούλτεψη υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί ποτέ οποιαδήποτε ελληνική επιτυχία και θέλει να αποτύχει κάθε προσπάθεια για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων για την οικονομία.

«Άλλωστε, δεν βρήκε ούτε μια καλή κουβέντα να πει για τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη μάχη που έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν τόσο σημαντικό για την Κύπρο» σημειώσε η κ. Βούλτεψη, υποστηρίζοντας πως «τα δάκρυα για τη Μεγαλόνησο και τις παραβιάσεις της ΑΟΖ της ήσαν τελικά κροκοδείλια».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν είχε το θάρρος να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ρύθμιση που ανακουφίζει τους Έλληνες και που όλοι επιζητούσαν και επιδίωκαν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.