Ειδησεογραφικό site

«Κόλαση» στο ΙΚΑ Παγκρατίου: Ζήτησαν από πολίτη παραπάνω δικαιολογητικά και τα έκανε γυαλιά καρφιά

44

ika-pag-1

Μεγάλη ένταση επικράτησε την Τρίτη στο ΙΚΑ Παγκρατίου όταν ένας αγανακτισμένος πολίτης αντέδρασε βίαια στα όσα του ζητούσαν οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος.

Οπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη και αφορμή για την έκρηξη του πολίτη ήταν το γεγονός πως του ζητήθηκαν κάποια δικαιολογητικά για υπόθεσή του.

Εκείνος αντέδρασε βίαια και κυριολεκτικά τα έσπασε μέσα στο ΙΚΑ.

Αρχικά ζήτησε να δει τον διευθυντή, ωστόσο, οι εξηγήσεις που του δόθηκαν δεν τον ικανοποίησαν με αποτέλεσμα να γίνει έξαλλος και να προχωρήσει σε εκτεταμένες φθορές σε όροφο του κτιρίου, διαλύοντας συρτάρια, ενώ, φέρεται να κινδύνευσε και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και των ασφαλισμένων.

Ο σύλλογος εργαζομένων ΙΚΑ κάνει λόγο για «ένα γεγονός το οποίο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, το ότι οι συναλλασσόμενοι με το ΙΚΑ πολίτες, δεν εξυπηρετούνται όπως θα άρμοζε σε ένα Δημόσιο Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κράτους».

Οι συνδικαλιστές του Ιδρύματος τονίζουν όμως ότι τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών έχουν επιδεινωθεί από το γεγονός ότι μέσα στην τελευταία πενταετία παραμένουν να υπηρετούν, ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, λιγότεροι από τους μισούς υπαλλήλους.
Γίνεται επίσης λόγος για «απροσπέλαστα εμπόδια εν έτη 2015, όπως είναι η γραφειοκρατία, η δαιδαλώδης ασφαλιστική νομοθεσία αλλά και η έλλειψη Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων στα Ασφαλιστικά Ταμεία». Επίσης, οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΙΚΑ για «προκλητική αδράνεια όταν δεν παίρνει καν εγγράφως θέση που να καταδικάζει (έστω με δελτία τύπου) αυτά τα περιστατικά, αλλά και δεν προτίθεται να προσφέρει νομική στήριξη στους υπαλλήλους οι οποίοι λειτουργούν σαν κυματοθραύστης των δικών της δυσλειτουργιών και παραλείψεων».

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.