Ειδησεογραφικό site

Κωνσταντοπούλου: Το δίλημμα είναι «μνημόνιο ή δμοκρατία» και εμείς επιλέγουμε δημοκρατία

36

Το δίλημμα είναι «μνημόνιο ή δημοκρατία» και εμείς επιλέγουμε δημοκρατία, δήλωσε με έμφαση το βράδυ της Τετάρτης από τη Λάρισα η πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Α΄ Αθηνών της Λαϊκής Ενότητας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση, εξαπέλυσε επίθεση κατά όλων των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν το μνημόνιο, και κάλεσε όλους «σε ένα αγώνα δημοκρατίας, ελευθερίας και αξιοπρέπειας για να δικαιωθούν οι προηγούμενοι αγώνες». «Τα σχέδια περιθωριοποίησης του λαού, της κονιορτοποίησης της κοινωνίας και ισοπέδωσης της νεολαίας, δεν πρόκειται να περάσουν γιατί η κοινωνία είναι ενεργή και δεν πρόκειται να παραδοθεί» υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ έφερε το μνημόνιο στην χώρα, και η Ν.Δ. αποφάσισε να υποστυλώσει το ΠΑΣΟΚ στην μνημονιακή πολιτική του όταν συνέπραξαν το 2011 στην «εκτρωματική και πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου». Αναφερόμενη στο Ποτάμι ανέφερε ότι δημιουργήθηκε προκειμένου να εκπροσωπήσει στην χώρα και στην Βουλή τα συμφέροντα των δανειστών. Όσον αφορά στους ΑΝΕΛ τόνισε ότι δεν θα ήθελε να ασχοληθεί μιλώντας για την «θεαματική κυβίστηση» που έκαναν, αλλά και την «βρώμικη δουλειά» που έχει αναλάβει να κάνει ο Πάνος Καμμένος.

Για μία ακόμη φορά η πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον διέλυσε ο ίδιος ο πρόεδρος του, «καθώς παραβιάστηκαν όλες οι εσωτερικές διεργασίες και οι συλλογικές αποφάσεις για να φέρει η κυβέρνηση το 3ο Μνημόνιο, που είναι το πιο καταστροφικό από όλα».

Σχολιάζοντας δε, την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα και με το ψηφοδέλτιο της Λάρισας, υποστήριξε ότι δεν είναι υποψήφιος στην Λάρισα επειδή αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην περιοχή, αλλά επειδή με την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο προσπαθεί να ισοσκελίσει τις καταστροφικές συνέπειες που έχει το τρίτο μνημόνιο για τον αγροτικό κόσμο, συνέπειες στις οποίες όπως σχολίασε, δεν αναφέρθηκε καθόλου κατά την χθεσινή του ομιλία.

Ακόμη η κ. Κωνσταντοπούλου προσδιόρισε το «δίλημμα» των εκλογών τονίζοντας ότι ο λαός καλείται «να παλέψει, ή να παραιτηθεί, να αντισταθεί ή να παραδοθεί». «Έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι να τον ταπεινώσουν, να τον απελπίσουν, να τον παραιτήσουν για να τον χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα προς αποφυγή» επεσήμανε και συνέχισε: «Σας καλώ όλους να μην τους βοηθήσουμε, να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια τους. Να δώσουμε μαζί όλες τις μάχες που πρέπει να κερδίσουμε».

Η πρόεδρος της Βουλής τόνισε επίσης, ότι «η Λαϊκή Ενότητα παραμένει συνεπής σε αυτά που λέει και δίνει έναν άνισο αγώνα απέναντι σε εκείνους που μεθοδεύουν να ξεμπερδέψουν με τον αντιμνημονιακό αγώνα, την ζώσα κοινωνία, την νέα γενιά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.