Ειδησεογραφικό site

Κωνσταντινόπουλος: Να σταματήσουμε τα μνημόσυνα στο ΠΑΣΟΚ – Είναι καιρός για γενέθλια

50

«Την ίδρυση μια μεγάλης δημοκρατικής παράταξης μέσα από τα λάθη του παρελθόντος, με τη στήριξη όλων των προέδρων του ΠΑΣΟΚ», ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με αφορμή την επέτειο 40 χρόνων του ΠΑΣΟΚ.

Η χώρα έχει κάνει το επόμενο βήμα» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προειδοποιώντας πάντως, με αφορμή την «προεδρολογία» ότι υπάρχει θέμα πολιτικής σταθερότητας, κάτι που χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό.

Ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές που αρχίζει την Τρίτη στο Παρίσι, ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε ότι «οι εταίροι μας πρέπει να κατανοήσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια και τις θυσίες των πολιτών αλλά και της κυβέρνησης τα τελευταία 4 χρόνια». Έθεσε ως παράδειγμα τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, επισημαίνοντας ότι «στο πετρέλαιο θα έχουμε ως ισοδύναμα ότι ο κόσμος δεν θα κρυώνει και θα έχουμε αυξημένα έσοδα… Πρέπει να κατανοήσουν (σ.σ οι δανειστές) ότι τα ισοδύναμα είναι μέσα στη διόρθωση των μέτρων.»

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι σε θέματα όπως το φορολογικό η τρόικα έκανε λάθος θέτοντας θέμα μείωσης. Τόνισε ότι στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που συνεδριάζει στις 10 το πρωί θα τεθεί ρήτρα απασχόλησης (σ.σ. διατήρηση θέσεων εργασίας και δημιουργία νέων) σε όσες επιχειρήσεις επιδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ ή δικαιούνται φοροελαφρύνσεων. «Είναι πολύ σημαντικό αυτό» ανέφερε.

Για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι «υπάρχουν πολλά πρόσωπα που μπορούν να συμβολίσουν τη χώρα μετά το μνημόνιο, υπάρχουν άνθρωποι επιτυχημένοι που μπορούν να σηματοδοτήσουν κάτι διαφορετικό», ενώ πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει την πεπατημένη του παλιού πολιτικού συστήματος στο θέμα αυτό».

Για το ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε με έμφαση ότι «ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να κάνουμε μνημόσυνα, είναι ώρα να κάνουμε και γενέθλια, ζητώντας την ίδρυση μια μεγάλης δημοκρατικής παράταξης μέσα από τα λάθη του παρελθόντος, και όλοι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.