Ειδησεογραφικό site

Κωνσταντινόπουλος: «Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει ο Τσίπρας, ας κάνει οικουμενική κυβέρνηση»

25

«Αν ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, να κάνει Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Αλλιώς, η μόνη Κυβέρνηση που μπορεί να υπάρξει μετά την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας» δήλωσε σήμερα, στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ανοίγοντας έτσι με θεαματικό τρόπο τη συζήτηση και τα σενάρια περί πολιτικών εξελίξεων με ευρύτερη εθνική συνεννόηση.

«Ο κ.Τσίπρας και ο κ.Καμμένος είναι άσχετοι και επικίνδυνοι συνάμα και το απέδειξαν και στην εξωτερική πολιτική» τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε:

– «Χθες ήμασταν θεατές στο ίδιο έργο με άσχετους όμως παίκτες. Μία Κυβέρνηση που δεν ξέρει τι να κάνει, πώς να το κάνει, πώς να διαπραγματευθεί, παρά μόνο να επιδίδεται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Αυτά όμως τελείωσαν. Ήταν εύκολο για το ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και να πάρει τους ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ, γιατί ποιος δεν θέλει να γίνει «νέος, όμορφος και πλούσιος»; Όμως τώρα ήρθαν τα πραγματικά προβλήματα, και όποιος δεν έχει σχέδιο, χάνει».

– «Πέντε χρόνια μετά, επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη. Και πλέον δεν είναι πρόβλημα των κομμάτων, αλλά της χώρας. Η Ελλάδα – με τα όποια προβλήματα – είχε φτάσει σε ένα επίπεδο στο τέλος του 2014. Η αξία των μετοχών των τραπεζών, από 25 δις ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο, τώρα έχει πέσει κάτω από 3 δις. Μετά από την ψήφιση του χθεσινού πολυνομοσχεδίου, ακόμη και με την εκδοχή που παρουσίασε ο κ.Σταθάκης, αυτή είναι η πρώτη Κυβέρνηση που ανοίγει το δρόμο σε μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».

– «Χθες οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν μία διάταξη που φωτογραφίζει αυτόν που θα αναλάβει την αναδιάρθρωση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων: θα είναι κάποιος που θα επιλεγεί από το κουαρτέτο, και δεν θα έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Θα είναι κάποιος ξένος – δεν υπάρχει δυνατότητα για Έλληνα με θητεία και γνώση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα να είναι υποψήφιος για τη θέση αυτή, με βάση τους κανόνες που έθεσαν. Όταν λοιπόν ξεκινήσει η αναδιάρθρωση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, που θα είναι πολύ χειρότερη από αυτή των στεγαστικών, θα ξεκινήσει και ο αφελληνισμός της ελληνικής οικονομίας. Αυτό σημαίνει πως ένας μεγάλος τουριστικός πράκτορας του εξωτερικού, θα βρεθεί με τα ελληνικά ξενοδοχεία στην κατοχή του. Είναι άσχετοι. Αν διώξουν και τους τελευταίους παραγωγικούς Έλληνες επιχειρηματίες, θα σημαίνει ότι η χώρα αλώθηκε κι έφτασε στον πάτο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.