Ειδησεογραφικό site

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο υποψήφιος Πρόεδρος να προταθεί νωρίτερα και να είναι εκτός πολιτικής

37

Να προταθεί νωρίτερα και να είναι εκτός πολιτικής το πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, πρότεινε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ  το μεσημέρι της Τρίτης εξαπέλυσε επίθεση κατά του  Πάνου Σκουρλέτη και το ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα.

Για τον υποψήφιο Πρόεδρο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να προταθεί νωρίτερα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η ψηφοφορία θα πρέπει να γίνει στην ώρα της. Μάλιστα, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι δεν είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα βρει τους 180 βουλευτές, αλλά, όπως τόνισε, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προκαλέσει μόνος του εκλογές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρατηγεί το Σύνταγμα, γιατί ο συνταγματικός νομοθέτης απαιτεί ευρύτερη συναίνεση. Δημιουργεί συνθήκες νέου διχασμού ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως το κλίμα της εκλογολογίας δεν το δημιούργησε η κυβέρνηση και πως ο μόνος λόγος για να πέσει θα πρέπει να είναι μόνο αν χάσει τη δεδηλωμένη.

«Πρέπει να πούμε “όχι” σε εκλογές λόγω των δημοσκοπήσεων», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ δεν θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, «γιατί είμαστε εντελώς διαφορετικά κόμματα, και το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε και άλλες αμαρτίες».

Όσον αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός ανέφερε ότι οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη τον «γυρίζουν πίσω στην πρακτική της δεκαετίας του ’80 της Αυριανής».

«Επικαλούνται πρωτοσέλιδο του ίδιου έκδοτη… Ο κ. Σκουρλέτης υιοθέτησε άκριτα δημοσίευμα εφημερίδας με συγκεκριμένη διαδρομή για να σπείρει φόβο και διχόνοια…», είπε και έκανε λόγο για μια «απαράδεκτη τοποθέτηση» και για ένα «βούρκο απαξίωσης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.