Ειδησεογραφικό site

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρατηγεί το πνεύμα του Συντάγματος για την προεδρική εκλογή

44

Έντονες επικρίσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας διατύπωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, μιλώντας στον Real FM, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άρα η περίπτωση να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές τον προσεχή Μάρτιο είναι ορατή. Εκτίμησε όμως πως θα βρεθούν οι 180 βουλευτές, που χρειάζονται για την εκλογή Προέδρου.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρατηγεί πλήρως το πνεύμα του Συντάγματος, χρησιμοποιώντας την προεδρική εκλογή για να προκαλέσει εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. «Αν τελικά τα καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, θεωρώ ότι θα πληρώσει το τίμημα της επιλογής του» σημείωσε.

Ως προς το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση αυτή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι «πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που να ενώνει και όχι να διχάζει τους Έλληνες, ένα πρόσωπο που να μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στο εξωτερικό».

Αναφερόμενος σε ζητήματα του υπουργείου του, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η αναμόρφωση του μισθολογίου αποτελεί δέσμευση της χώρας, επισημαίνοντας ότι μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις που θα διορθώσουν στρεβλώσεις και προβλήματα του παρελθόντος.

Σημείωσε ακόμη πως καθώς όλες οι προαγωγές στο Δημόσιο έχουν παγώσει από το 2011, «πρέπει να συζητήσουμε ένα σταδιακό ξεπάγωμα των προαγωγών».

Υποστήριξε επίσης ότι υπάρχουν ακόμα στρεβλώσεις στο ενιαίο μισθολόγιο που έχουν να κάνουν με τον τρόπο με το οποίο αυτό εφαρμόστηκε, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν υπάλληλοι σε Υπουργεία που αμείβονται περισσότερο από υπαλλήλους με ίδια προσόντα σε άλλα Υπουργεία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.