Ειδησεογραφικό site

Κυριάκος: Μπορεί να βάλουν τον Λαφαζάνη στο… νέο χιλιάρικο!

30

Μια… υπόθεση για το τι θα συμβεί εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα επιστρέψει στη δραχμή, έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης: «Προέβλεψε» ότι θα μπορούσε η μορφή του Παναγιώτη Λαφαζάνη να κοσμεί το νέο χαρτονόμισμα των 1.000 δραχμών! Σε διαφορετική περίπτωση, τόνισε πως η χώρα «θα παρακαλά για ένα ακόμα σκληρότερο μνημόνιο».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο μνημόνιο, και ότι η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την κρίση: «Είναι προφανώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 2012, χάρη στις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ομως, δεν έχει ακόμη τις αντοχές που απαιτεί μια αγορά καχύποπτη και πάνω από όλα ευαίσθητη στην παραμικρή αλλαγή πολιτικών και οικονομικών δεδομένων. Το ότι βγήκαμε από το νοσοκομείο δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τρέξουμε και μαραθώνιο…».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε- απευθυνόμενος σε αυτούς που φαντασιώνονται «διαγραφές χρέους και άλλες τέτοιες ανοησίες» όπως είπε- τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, αν σήμερα οι αγορές κλείνουν για τη χώρα με τέτοια ευκολία.

«Και πώς τότε θα χρηματοδοτηθεί η χώρα; Γιατί τότε δύο επιλογές υπάρχουν. Είτε η χώρα θα αποταθεί ικέτις στους πιστωτές της για ένα ακόμα σκληρότερο Μνημόνιο είτε θα επιστρέψει στη δραχμή προς μεγάλη ικανοποίηση του κ. Λαφαζάνη, το προφίλ του οποίου ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο…», είπε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.