Ειδησεογραφικό site

Κυβέρνηση τεχνοκρατών μετά το δημοψήφισμα βλέπει ο Σουλτς

29

Τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών μετά το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής θα επιθυμούσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως αναφέρει ο κ. Σουλτς η κυβέρνηση αυτή θα μπορέσει να δώσει τέλος στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση επικράτησης του «ναι» στο δημοψήφισμα.

«Θα καταστεί επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή νέων εκλογών εάν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και επομένως υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και ο Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, παραιτηθεί», δήλωσε ο κ. Σουλτς στην εφημερίδα.

Όπως είπε, βέβαια, για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο ως τις εκλογές πρέπει να διοριστεί «μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε πως αν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, «τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγόρησε για ανευθυνότητα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά περιέγραψε με σκληρούς χαρακτηρισμούς τον Ελληνα πρωθυπουργό, λέγοντας πως είναι  «απρόβλεπτος και χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα», δείχνει έναν «σχεδόν δημαγωγικό χαρακτήρα».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η εμπιστοσύνη του σε ό,τι αφορά τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί «έχει φθάσει πλέον στο απόλυτο μηδέν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.