Ειδησεογραφικό site

«Κρύβεται» ο Τσίπρας από τον Βενιζέλο – Δεν θα απαντήσει ο πρωθυπουργός στην ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το που πάει η χώρα

41

Με πομπώδη τρόπο, το Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι επανέρχεται στη Βουλή η «Ώρα του Πρωθυπουργού» και κάθε Παρασκευή, ο κύριος Τσίπρας θα απαντά, σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών. Δεν διευκρίνισαν, όμως, ότι θα απαντά σε «ανώδυνες»  ερωτήσεις για να γίνεται ένα ακόμα τηλεοπτικό σόου για το θεαθήναι. Και για του λόγου το αληθές, ο κύριος Τσίπρας, δεν θα απαντήσει, στην ερώτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ένα πρόβλημα, που »καίει» ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Το θέμα αυτό παραπέμπει στις καλένδες. Ο κ.Τσίπρας, θα απαντήσει σε μια ερώτηση για την Παιδεία και σε άλλη μία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου, για την διαπλοκή. Το τελευταίο είναι από τα αγαπημένα θέματα του πατρινού βουλευτή. Αναλυτικά:

Στις επίκαιρες ερωτήσεις του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου θα απαντήσει ο Αλ. Τσίπρας στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» ωστόσο οι ερωτήσεις για τις διαπραγματεύσεις μεταφέρονται για «αναλυτική συζήτηση στη Βουλή» όταν κλείσει ο πρώτος γύρος της διαπραγμάτευσης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα απαντήσει την Παρασκευή στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Αντίθετα, θα απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει για τα ερωτήματα που έχουν κατατεθεί και εκκρεμούν σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, να γίνει αναλυτική συζήτηση στη Βουλή, όταν κλείσει ο πρώτος κύκλος της διαπραγμάτευσης.

Έτσι την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στην ερώτηση του κ. Θεοδωράκη σχετικά με το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, και του κ. Νικολόπουλου που αφορά τη διαπλοκή.

«Αρνείται να απαντήσει για το μείζον ζήτημα που απασχολεί τον ελληνικό λαό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος

Αιχμηρό το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει σε ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, στην «ώρα του πρωθυπουργού». «Αρνείται να απαντήσει για το μείζον ζήτημα που απασχολεί τον ελληνικό λαό», τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

«Ο κ. Τσίπρας για την πρώτη του εμφάνιση στην «ώρα του πρωθυπουργού» την Παρασκευή, επέλεξε να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις του κ. Θεοδωράκη (Προέδρου του Ποταμιού) για την παιδεία και του κ. Νικολόπουλου (ΑΝΕΛ) για τη διαπλοκή» αναφέρεται και ακολούθως: «Επέλεξε δηλαδή να απαντήσει σε μια και μόνο ερώτηση της αντιπολίτευσης για θέμα που συζητείται ούτως ή άλλως εκτενώς στην Βουλή την ίδια ημέρα με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το οποίο μπορούν να μιλήσουν ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων».

«Αυτό σημαίνει ότι αρνείται να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για την πορεία της διαπραγμάτευσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, δηλαδή για το μείζον ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες και τη δημόσια συζήτηση», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.