Ειδησεογραφικό site

Κρυμμένα αποθεματικά στην ΤτΕ αποκαλύπτει ο Σταθάκης στην Telegraph: Έχουμε 4 δις ως “μαξιλάρι ασφαλείας”

50

Καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση θα «στερέψει» από χρήματα μέσα στο Μάρτιο ο Υπουργός Οικονομίας με συνέντευξή του στην Telegraph. Όπως σημειώνει η εφημερίδα τα αποθεματικά προέρχονται από το ασφαλιστικό και τις συντάξεις

Για κρυμμένα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδας κάνει λόγο στην βρετανική εφημερίδα Telegraph ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, χαρακτηρίζοντας υπερβολικές τις ιστορίες για πιθανό πρόβλημα ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας

«Αυτές οι ιστορίες είναι υπερβολικές. Έχουμε διάφορα μαξιλάρια ασφαλείας, ανάμεσα στα οποία 3-4 δισ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Σταθάκης υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει κρυμμένα αποθεματικά που θα της επιτρέψουν να λειτουργήσει για μερικές ακόμα εβδομάδας καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι το κράτος θα μπορούσε να στερέψει από χρήματα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Ο συντάκτης του άρθρου σημειώνει ότι τα αποθεματικά στην κεντρική τράπεζα προέρχονται κυρίως από το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Αναλυτές υποστηρίζουν, προστίθεται στο άρθρο, ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η κυβέρνηση μπορεί νόμιμα να δεσμεύσει αυτά τα χρήματα χωρίς να αθετήσει άλλες ταμειακές της υποχρεώσεις. «Πιστεύουμε οτι τα χρήματα αυτά είναι της τάξης περίπου των 1,8 δισ. ευρώ. Αν τα αποσύρουν με αυτή την αφορμή, πώς θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για αποπληρωμή των συντάξεων τον επόμενο μήνα;» αναρωτήθηκε τραπεζίτης που μίλησε στη βρετανική εφημερίδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.