Ειδησεογραφικό site

Κρουαζιέρα: Σχεδόν τετραπλασιάστηκαν οι αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών στον Πειραιά

23


Το νεότερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, το REGAL PRINCESS, υποδέχθηκαν και επισήμως στο λιμάνι του Πειραιά η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. και φορείς της ναυτιλίας.

Ο πλοίαρχος Edward Perrin εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρει πλέον η  ΟΛΠ Α.Ε., καθώς και την εκτίμηση του για την Ελλάδα ως κέντρου κρουαζιέρας. Η ΟΛΠ Α.Ε. τίμησε επίσης με πλακέτα την εταιρία INCHCAPE SHIPPING SERVICES, που εκπροσωπεί την PRINCESS, η οποία ως γνωστό αποτελεί μια εκ των εταιριών του ομίλου της CARNIVAL.

To REGAL PRINCESS ναυπηγήθηκε στην Ιταλία και καθελκύθηκε τον Μάιο του 2014. Έχει μήκος 330 μ., 18 καταστρώματα, ζυγίζει 142.714 τόνους, διαθέτει πλήρωμα 1.350 ατόμων και μπορεί να φιλοξενήσει 3.560 επιβάτες σε 1.780 καμπίνες.

«Ο ΟΛΠ παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με διεθνείς πιστοποιήσεις σε κάθε είδους και μεγέθους κρουαζιερόπλοια. Ήδη σήμερα στο λιμάνι εξυπηρετούνται ταυτόχρονα με τα άλλα, δύο από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου μήκους 330 μ. Η κρουαζιέρα αποτελεί πλέον κεντρικό τομέα δραστηριότητας του ΟΛΠ Α.Ε. με σταθερή εξυπηρέτηση μετά το 2009, 2.000.000 και άνω επιβατών ετησίως. Μέσα σε μια δεκαετία, από το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου οι αφιξοαναχωρήσεις ήταν 662.357 επιβάτες, το 2013 έφθασαν τους 2.296.457», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης μετά την τελετή υποδοχής, για να συμπληρώσει: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί σήμερα από τους 9.360 επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς, οι 2.400 είναι επιβάτες home porting, που επέλεξαν δηλαδή το λιμάνι του Πειραιά για επιβίβαση-αποβίβαση. Το 2014, παρά την κρίση στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, η Ελλάδα κι ο Πειραιάς παραμένον ζώνες ασφάλειας και ειρήνης, προσελκύοντας και πάλι μέσα από πεδία νέων υποδομών και ποιότητας υπηρεσιών, μεγάλο αριθμό κρουαζιερόπλοιων και επιβατών».

Τα σχόλια είναι κλειστά.