Ειδησεογραφικό site

Κρίσιμη η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Σε συνέδριο με θέμα την ηγεσία οδεύει η Παράταξη

43

Συνεδριάζει αύριο στις 13:00, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

«Η δήλωση που έκανα το βράδυ των εκλογών ισχύει απολύτως. Πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε ανοικτά και σε βάθος για όλα», ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε επιστολή του προς τις και τους υποψήφιους βουλευτές, τους γραμματείς και τα μέλη των νομαρχιακών και τομεακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα.

«Είμαστε παρόντες. Κρατάμε πάντα ψηλά την ευθύνη. Προέχει αυτή τη στιγμή να αποσαφηνιστεί η πορεία της χώρας, ώστε να μπορεί να προσδιοριστεί με αποτελεσματικό και καθαρό τρόπο το στίγμα του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Δημοκρατικής Παράταξης» σημειώνει ο κ. Βενιζέλος.

Επιπλέον, το Γραφείο Τύπου του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως «δήθεν ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο περί παραίτησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στερούνται σοβαρότητας».

Τονίζεται ακόμη πως ισχύει απολύτως η δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών: «Όλα – συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ηγεσίας – θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στο συνέδριο που θα γίνει με τρόπο συντεταγμένο και ουσιαστικό».
«Τώρα προέχει η πορεία της χώρας σε σχέση με την οποία προσδιορίζεται και η πορεία όλων των πολιτικών δυνάμεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το κόμμα κατήλθε στην έκτη θέση, μόλις και μετά βίας μια θέση πάνω από τους έβδομους και τελευταίους ΑΝΕΛ, χάνοντας σχεδόν τα 2/3 των περίπου 750.000 ψηφοφόρων που το είχαν ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012.

Το βράδυ των εκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε στον κ. Παπανδρέου ευθύνη για την αποτυχία του κόμματός του να επιτύχει την τρίτη θέση και την κατάκτησή της από τη Χρυσή Αυγή.

«Κατά μείζονα λόγο αναλαμβάνω τώρα πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί», είπε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι στο συνέδριο που θα διεξαχθεί δεν έχει θέση ο κ. Παπανδρέου και όσοι συνεργάστηκαν με αυτόν στο πλαίσιο του Κινήματος.

«Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά «και όχι άλλων μορφωμάτων ή παραγόντων που φιλοδοξούν να επηρεάσουν το ταλαιπωρημένο ΠΑΣΟΚ έξωθεν, αφού το υπονόμευσαν αλύπητα έσωθεν, μετά το εγκατέλειψαν και παραμένουν, όπως είδαμε, αμετανόητοι».

Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί την άνοιξη και τούτο διότι εντός του επόμενου μήνα προηγούνται διεργασίες οι οποίες αφορούν τη συγκρότηση κυβέρνησης, την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και, βεβαίως, τις όποιες συζητήσεις για τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Η αποστροφή του κ. Βενιζέλου περί διενέργειας συνεδρίου φαίνεται ότι ικανοποιεί και τα περισσότερα από τα προβεβλημένα στελέχη. Σε κάθε περίπτωση, η όποια δρομολόγηση αμφισβήτησης του κ. Βενιζέλου δεν πρόκειται να εκδηλωθεί προτού ξεκαθαρίσουν ορισμένες κρίσιμες λεπτομέρειες, όπως η κατάταξη στην περιφέρεια Β΄ Αθηνών όπου έχουν τεθεί ως υποψήφιοι οι περισσότεροι εκ των άλλοτε πρωτοκλασάτων (Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Φώφη Γεννηματά, Α. Λοβέρδος).

Τα σχόλια είναι κλειστά.