Ειδησεογραφικό site

Κρήτη: Ακυβέρνητο πλοίο – «φάντασμα» ξεβράστηκε στις ακτές (Βίντεο)

49

Ένα πλοίο «φάντασμα» αντίκρισαν μπροστά τους οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος που το εντόπισαν ακινητοποιημένο σε δύσβατη βραχώδη ακτή.

Το περιστατικό έγινε κοντά στις ακτές Ακρωτηρίου Αγίου Ιωάννη Κρήτης, όταν κάτοικοι της περιοχής είδαν ένα πλοίο να πλέει ακυβέρνητο κοντά στην παραλία.

«Ήταν 10 το πρωί της Κυριακής όταν είδαμε στο πέλαγος ένα πλοίο να πλέει ακυβέρνητο. Το παρακολουθούσαμε και ερχόταν στην ξηρά. Είδαμε λοιπόν την θάλασσα να το ρίχνει στα βράδια, δεν είδαμε άνθρωπο. Το μόνο που είδαμε ήταν ρούχα πάνω στο κατάστρωμα», επισημαίνει ένας κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο cretapost.gr.

Αμέσως οι άνθρωποι που έγιναν μάρτυρες αυτού το πλοίου – φαντάσματος ειδοποίησαν τις αρχές με την αστυνομία και το λιμενικό να σπεύδουν στο σημείο.

«Ήρθε η αστυνομία και το λιμενικό, ξαναπήγαμε, βγάλανε φωτογραφίες, δεν υπήρχε άνθρωπος ούτε νεκρός ούτε ζωντανός», αναφέρει σχετικά ο κάτοικος της περιοχής.

Το πλοίο έπλεε ακυβέρνητο και χωρίς κανέναν επάνω του. Τα ανθρώπινα «ίχνη» όμως ήταν ορατά σε κάθε γωνιά του πλοίου καθώς βρέθηκαν αντικείμενα, ρούχα ενηλίκων αλλά και το χειρότερο παιδικές πάνες και ρουχαλάκια.

«Το αμπάρι του πλοίου είναι ένα αχούρι. Ότι μπορείς να φανταστείς υπάρχει μέσα. Παιδικά ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα, ρούχα για κάθε ηλικία, βρεφικές πάνες, το Κοράνι. Είναι απελπιστική η κατάσταση με τα τζάμια να είναι σπασμένα. Έκανε μία αυτοψία τόσο οι άνδρες του λιμενικού όσο και η αστυνομία αλλά δεν βρήκαν κανέναν άνθρωπο, ζωντανό ή νεκρό, επάνω στο πλοίο», υπογραμμίζει σχετικά κάτοικος της περιοχής.

Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να πήγαν οι άνθρωποι που ήταν πάνω στο σκάφος ή από πού ήρθαν με τις έρευνες να διεξάγονται προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι άνθρωποι που επέβαιναν πάνω σε αυτό το σκάφος φαίνεται ότι αναγκάστηκαν να φύγουν πολύ γρήγορα κι άφησαν πίσω τους προσωπικά τους αντικείμενα.

Την ίδια ώρα το πλοίο αποτελεί μία εστία μόλυνσης προς την περιοχή καθώς ήδη αρχίζει και μυρίζει πετρέλαιο.

«Το πλοίο πρέπει να φύγει γρήγορα από εδώ. Σήμερα μυρίζει πολύ έντονα η περιοχή πετρέλαιο και πρέπει να έχει σπάσει το ντεπόζιτο. Οι αρχές πρέπει να μεριμνήσους», τονίζει σχετικά κάτοικος της περιοχής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.