Ειδησεογραφικό site

Κουρουμπλής: 4500 προσλήψεις στην Υγεία-Στο 15% η συμμετοχή των χαμηλόμισθων στα φάρμακα

33

Τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα στα φάρμακα από 25% σε 15% έως τον Ιούλιο προανήγγειλε ο Υπ. Υγείας ενώ δεσμεύτηκε και για 4500 προσλήψεις μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό ώστε να στηριχθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

«Εμείς έχουμε αποφασίσει να προσλάβουμε 4.500 ανθρώπους. Αυτό δείχνει βούληση να στηρίξουμε το σύστημα» τόνισε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος όμως στιγμάτισε τις αργές διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

«Για να κριθεί η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να τής δώσετε το χρόνο που απαιτείται για να κάνει προσλήψεις. Για να προσλάβεις με τη σημερινή διαδικασία του ΑΣΕΠ ένα νοσηλευτή θέλεις το λιγότερο οκτώ μήνες. Για να προσλάβεις ένα γιατρό θέλεις τουλάχιστον έναν χρόνο» επισήμανε την Τετάρτη το βράδυ στο Mega ο υπουργός Υγείας. Δεσμεύθηκε ωστόσο ότι «του χρόνου τέτοιον καιρό που θα έχουν γίνει 4.500 προσλήψεις» και θα έχει στηθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

«Η νέα κυβέρνηση παρέλαβε ένα σύστημα το οποίο είναι σε πλήρη κατάρρευση και παραταύτα ενεργοποιήθηκαν τρεις διαγωνισμοί που είχαν παροπλιστεί από την εποχή των μνημονίων και αυτή τη στιγμή οδεύουν στα νοσοκομεία 800 γιατροί» σημείωσε. Ανακοίνωσε επίσης ότι εντός του Μαΐου θα πληρωθούν οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε ακόμη τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα στα φάρμακα από 25% σε 15% έως τον Ιούλιο.

«Aπό τη διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με την φαρμακοβιομηχανία, την οποία δεν έκανε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση επί της ουσίας, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα από 25% στο 15%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.