Ειδησεογραφικό site

Κουβέλη για Πρόεδρο και εκλογές το 2015 προτείνουν ανεξάρτητοι βουλευτές

35

Στα σκαριά είναι νέα πρωτοβουλία κεντροαριστερών βουλευτών, εν όψει της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή, την ερχόμενη Τρίτη, αλλά με τελικό στόχο την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου, προκειμένου να συγκεντρωθούν τελικά οι 180 ψήφοι που χρειάζονται για την ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα κινητικότητα πρωταγωνιστούν οι οκτώ βουλευτές, που είχαν προτείνει πρόσφατα συμφωνία πακέτο για την εκλογή Προέδρου τώρα, ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης και εκλογές μέσα στο 2015, πιθανόν το φθινόπωρο.

Μάλιστα τώρα, τρεις εξ αυτών (οι Σ. Λυκούδης, Ν. Τσούκαλης και Β. Οικονόμου) προτείνουν για την Προεδρία τον κ. Φώτη Κουβέλη, μία ιδέα που δεν απορρίπτουν οι συνοδοιπόροι τους. Το σκεπτικό είναι ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μπορεί να εξασφαλίσει τις θετικές ψήφους και των δέκα βουλευτών που έχει το κόμμα του, ώστε με 15 από τους ανεξάρτητους και τους 155 της συγκυβέρνησης να προκύψει το πολυπόθητο 180.

Οι υπόλοιποι πέντε της αρχικής κίνησης είναι οι Χρήστος Αηδόνης, Γρηγόρης Ψαριανός, Πέτρος Τατσόπουλος, Θωμάς Ψύρρας και Νίκη Φούντα.

Βρίσκονται, δε, σε επικοινωνία με τον ανεξάρτητο Πάρι Μουτσινά και την ομάδα κεντροδεξιών βουλευτών, (Γ. Κουράκο, Γ. Κασαπίδη, Κ. Γιαβανόπουλος, Β. Καπερνάρο) που επίσης κινούνται προς αναζήτηση συναινέσεων, αν και σε εκείνο το χώρο έχει κυριαρχήσει η ιδέα συγκρότησης μίας κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Σε πρώτη φάση επιδιώκουν να εκφραστεί αυτή η κινητικότητα στη δεύτερη ψηφοφορία, ώστε να φτάσουν οι θετικές ψήφους κοντά στο 170 και να δημιουργηθεί μία δυναμική, ενώ η αλλαγή του υποψήφιου Προέδρου και η τελική στόχευση των 180 να γίνει στην τρίτη ψηφοφορία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.