Ειδησεογραφικό site

Κουβέλης: Δεν βλέπω να προκύπτει ο αριθμός των 180 βουλευτών

41

Πάρα πολύ δύσκολη είναι κατά τον Φώτη Κουβέλη η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απ’ αυτήν τη Βουλή ο οποίος εκτίμησε ότι δεν θα προκύψει ο αριθμός των 180 βουλευτών.

Σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Real FM, δήλωσε ότι «ανεξάρτητα από τη δήλωση κάποιων βουλευτών ότι ναι μεν καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό, αλλά διαφοροποιούν τη στάση τους για την εκλογή του ΠτΔ, δεν βλέπω να προκύπτει ο αριθμός των 180», είπε και επανέλαβε ότι από την ώρα που δεν εξασφαλίζεται η πολιτική συναίνεση, δεν θα ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ για Πρόεδρο, καθώς η συναίνεση είναι αναγκαίο στοιχείο για την εκλογή του.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε, επίσης, ότι πράγματι δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν τη θέση ότι θα πρέπει να συμφωνηθεί η εκλογή του ΠτΔ τώρα και παράλληλα να υπάρξει δέσμευση ότι η χώρα θα πάει σε εκλογές σ’ ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο του 2015.

Εκτίμησε, εξάλλου, ότι πάρα πολύ δύσκολα θα υπάρξει η οποιαδήποτε συμφωνία με τους δανειστές τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, ανεξάρτητα εάν αυτή θα ονομάζεται μνημόνιο ή όχι, και πως μπορεί η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές με ανοιχτή την υπόθεση της διαπραγμάτευσης και σε κόντρα με την τρόικα, επειδή -όπως είπε- μια νέα συμφωνία, αν έχει νέα μέτρα και επαχθή, αυτό θα αποτελέσει ένα περαιτέρω αποδυνάμωμα της κυβέρνησης και ειδικότερα της ΝΔ.

Ανέφερε δε ότι δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο μετεκλογικά να προχωρήσει σενάριο του μεγάλου συνασπισμού, όπως στη Γερμανία, σημειώνοντας πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκεντρώσει τα ποσοστά που ο ίδιος διεκδικεί θα έχουμε ενδιάμεσα σχήματα, είτε υπηρεσιακές κυβερνήσεις, είτε εν μέρει κυβερνήσεις ειδικού εθνικού σκοπού.

Ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε το πρωί με τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, η οποία υπογράφει το κείμενο των 8 βουλευτών, που προτείνει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης και συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και η κ. Φούντα συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις και τη θέση της ΔΗΜΑΡ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.