Ειδησεογραφικό site

Κοτζιάς: Στηρίζουμε την κυριαρχία της Ουκρανίας

35

Η Ελλάδα στηρίζει την κυριαρχία της Ουκρανίας και την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά τη συνάντησή του στο Κίεβο με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν και τόνισε ότι για την επίλυση των προβλημάτων είναι υπέρ των διαπραγματεύσεων και όχι των στρατιωτικών λύσεων.

Αναφορικά με τις κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία ο κ. Κοτζιάς σχολίασε ότι «πρέπει να βοηθούν την ειρήνη και τη διπλωματία, όχι να είναι εργαλείο θυμού στη διεθνή πολιτική».

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για την ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, να αναλάβει την περίθαλψη ασθενών καθώς και να προσφέρει τεχνογνωσία σε θέματα συντάγματος και κράτους δικαίου.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα για την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας και τον ευχαρίστησε για την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και νοσοκομειακής φροντίδας για τους τραυματίες.

«Η Ελλάδα καταλαβαίνει παραδοσιακά την Ουκρανία λόγω των θρησκευτικών, πολιτιστικών και πολιτικών μας δεσμών», πρόσθεσε ο κ. Κλιμκιν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.