Ειδησεογραφικό site

Κορκίδης: 1 στους 3 εργοδότες θα προτιμούσε να είναι υπάλληλος

21

Κατά 5,3%  ενισχύθηκε η απασχόληση ανάγκης, λόγω της ανεργίας, το 2015, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου.

Ωστόσο και παρά την αισιοδοξία που επικρατεί για το πάγωμα του ρυθμού των λουκέτων στα εμπορικά καταστήματα, 1 στις 6 επιχειρήσεις δηλώνει ότι πιθανά θα αναστείλει την δραστηριότητα της μέσα στο 2016.

Εντύπωση προκαλεί, ότι σύμφωνα με την έρευνα της ΕΣΕΕ ένας στους τρεις εργοδότες είναι έτοιμος να εγκαταλείψει το εμπόριο και να βρει μια θέση μισθωτού στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.

«Στην Ελλάδα οι ΜμΕ σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη που της ενισχύουν, δουλεύουν για να πληρώνουν φόρους και να σηκώνουν το βάρος της οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.
Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ, την οποία παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο πρόεδρός της, Βασίλης Κορκίδης, περίπου 4 στις 10 ΑΕ και ΕΠΕ αδυνατεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι, πάνω από 4 στις 10 ΟΕ, ΕΕ και ΑτΕ προβλέπουν μείωση πωλήσεων και κερδών τον επόμενο χρόνο, ενώ, περίπου, 1 στις 3 απέφυγε ή δεν ήταν σε θέση να προβλέψει την εξέλιξη.

Όσον αφορά την απασχόληση, επικρατέστερη τάση είναι η στασιμότητα για το 2016, η οποία όμως συνοδεύεται και από μεγάλη αβεβαιότητα.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ εξέφρασε την ελπίδα μέχρι το τέλος του 2015 να υπάρξουν εξελίξεις οι οποίες να μην οδηγήσουν σε περισσότερα λουκέτα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.