Ειδησεογραφικό site

Κορκίδης: Σε τροχιά συμφωνίας παρά σύγκρουσης με τους εταίρους

33

Τις θέσεις και εξειδικεύσεις των υπουργών, καθώς και τα σχόλια των κομμάτων της αντιπολίτευσης περιμένει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, για να έχει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την υπό διαμόρφωση κατάσταση, με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι απαραίτητο όλοι να στηρίξουν την ελληνική προσπάθεια επίτευξης μίας επωφελούς συμφωνίας και «κάθε βελτίωση που μπορεί να διεκδικηθεί το επόμενο κρίσιμο δεκαήμερο είναι και ένα βήμα προς την έξοδο της χώρας από την κρίση». Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σχολίασε ότι η χθεσινή παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αποτελεί μία σημαντική αφετηρία για να ξεδιπλωθεί το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σχέδιο της νέας κυβέρνησης.

«Το πλαίσιο που έθεσε υπόψη της Ολομέλειας της Βουλής είναι σε σαφή εναρμόνιση με το λεγόμενο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, χωρίς εξαγγελίες που περιέχουν επιπλέον υποσχέσεις αλλά με το εν λόγω πλαίσιο να χρήζει σίγουρα περαιτέρω ανάλυσης και εξειδίκευσης από τους υπουργούς της κυβέρνησης κυρίως ως προς το επίπεδο των χρονοδιαγραμμάτων που πρέπει να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν. Είναι, επίσης, πολύ ενθαρρυντικό ότι ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη επανεκκίνησης του κοινωνικού διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, εργοδοτών και εργαζομένων, κάτι που χρειάζεται η χώρα και η ελληνική κοινωνία στο επόμενο διάστημα».

Η οποιαδήποτε δέσμευση και ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός βρίσκεται υπό την σκιά του κρίσιμου έκτακτου Eurogroup της Τετάρτης αλλά και της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, όπου θα συζητηθεί αποκλειστικά το ελληνικό πρόβλημα, το οποίο απαιτεί ασκήσεις ισορροπίας, είπε ο κ. Κορκίδης και συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση οι έμποροι θεωρούν ότι το πνεύμα και το γράμμα των προγραμματικών δηλώσεων κινείται περισσότερο σε μία τροχιά συμφωνίας παρά σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.