Ειδησεογραφικό site

Κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ σε δημόσια νοσοκομεία

59

Κι άλλο… λαβράκι έπιασαν οι δικαστικές Αρχές για μίζες γιατρών από εταιρεία ορθοπεδικών υλικών, το οποίο προέκυψε έπειτα από έρευνα της εταιρείας Depuy, υπόθεση για την οποία η ανάκριση έχει φτάσει στο τέλος της, με κατηγορούμενους τουλάχιστον 10 γιατρούς, οι οποίοι φέρονται να πήραν το δωράκι τους από την εταιρεία. Σημειωτέον ότι αυτή η δικογραφία άνοιξε μετά την κατάσχεση εγγράφων από το σπίτι κατηγορουμένου για την υπόθεση της Depuy.

Η δικογραφία άνοιξε έναν άλλο κύκλο κατηγορουμένων, με πρωταγωνιστές στελέχη άλλης εταιρείας ορθοπεδικών υλικών, αλλά και γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων με τους οποίους η εταιρεία είχε «καλή συνεργασία». Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δύο στελεχών της εταιρείας, ενώ ερευνάται και ο ρόλος γιατρών δημόσιων νοσοκομείων, προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που θα σταθούν ικανά να τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της «ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου από δράστες οι οποίοι πέτυχαν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ» και της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα από κοινού και κατά μόνας».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι υπεύθυνοι της εταιρείας φέρονται να είχαν στήσει ολόκληρο δίκτυο στα δημόσια νοσοκομεία, μέσω του οποίου πλήρωναν γιατρούς προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένο ιατρικό υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κίνηση των λογαριασμών των υπευθύνων της εταιρείας, εμβάσματα κατατίθεντο απευθείας σε λογαριασμούς γιατρών, οι οποίοι θα κληθούν -στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης- να δώσουν εξηγήσεις για το από πού προήλθαν τα εμβάσματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.