Ειδησεογραφικό site

Κομπάνι: Απελευθέρωση και των γύρω χωριών θέλουν οι Κούρδοι

30

Οι Κούρδοι κάτοικοι του Κομπάνι ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη συριακή πόλη, μετά την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους, με τη μάχη να έχει πλέον μεταφερθεί στα γύρω χωριά που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Η ανακατάληψη του Κομπάνι, το οποίο το Ι.Κ. επιθυμούσε να θέσει υπό τον έλεγχό του για να εδραιώσει την επιρροή του σε ένα μεγάλο μέρος των τουρκοσυριακών συνόρων, επετεύχθη έπειτα από περισσότερους από τέσσερις μήνες μαχών, που μετέτρεψαν την πόλη αυτή σε σύμβολο της αντίστασης κατά των τζιχαντιστών.

Με την υποστήριξη των αεροπορικών βομβαρδισμών του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού, οι κουρδικές δυνάμεις επέφεραν στο Ι.Κ. τη μεγαλύτερη ήττα του μετά την εμφάνισή του το 2013.

Όμως οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να είναι παρόντες σε πολλές δεκάδες περιοχές στην επαρχία του Κομπάνι, ένα από τα τρία κουρδικά καντόνια της Συρίας. Κούρδοι αξιωματούχοι και μαχητές ανακοίνωσαν ότι «η μάχη της απελευθέρωσης» των περιοχών αυτών άρχισε.

«Η ήττα του Ι.Κ. στο Κομπάνι θα είναι η αρχή του τέλους για την οργάνωση», επεσήμανε η πολιτοφυλακή σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της.

«Η μάχη για το Κομπάνι ήταν μια θεμελιώδης φάση, η ήττα του Ι.Κ. στο Κομπάνι δεν θα περιοριστεί στα όρια του Κομπάνι. Οι νίκες εναντίον των μισθοφόρων του Ι.Κ. θα συνεχιστούν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η πολιτοφυλακή ευχαρίστησε τον διεθνή συνασπισμό για την υποστήριξή του, αλλά και τους Ιρακινούς Κούρδους μαχητές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.