Ειδησεογραφικό site

Κομισιόν: Νέα τηλεδιάσκεψη του «μικρού Ecofin» σήμερα για το Μνημόνιο (βίντεο)

27

 

Νέα τηλεδιάσκεψη για το κείμενο πλέον του Μνημονίου θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Επιτροπή-EFC (δηλαδή το «μικρό Ecofin» όπου μετέχουν ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης και οι επικεφαλής σύμβουλοι όλων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) όπως ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος του προέδρου Γιούνκερ, Άννικα Μπράικχαρτ.

Όπως είπε στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης έγινε μια προφορική ενημέρωση για το κείμενο της συμφωνίας και πλέον σήμερα θα υπάρξει νέα αξιολόγηση με βάση το γραπτό κείμενο το οποίο έχει σταλεί από το βράδυ της Τρίτης σε όλα τα κράτη-μέλη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπος της ΕΕ την Τρίτη ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπήρχαν ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών και ως εκ τούτου οι σχετικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα έχουν ολοκληρωθεί.

Η εκπρόσωπος ανέφερε ότι στο κείμενο της νέας συμφωνίας υπάρχει και ένα τμήμα που αφορά τις κοινωνικές επιπτώσεις στην Ελλάδα από την εφαρμογή της νέας συμφωνίας.

Η κυρία Μπράικχαρτ επιβεβαίωσε, τέλος, πως χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλον Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ελληνικό ζήτημα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.