Ειδησεογραφικό site

Κομισιόν: Επί της αρχής η συμφωνία, περιμένουμε την πολιτική αξιολόγηση

27

 

Για συμφωνία επί της αρχής έκανε λόγο η εκπρόσωπος Κομισιόν σήμερα λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα τονίζοντας ότι για τις Βρυξέλλες πιο σημαντική είναι η πολιτική αξιολόγηση και συμφωνία για το κείμενο αυτό.

«Υπήρξε ολοκλήρωση των τεχνικών διαπραγματεύσεων και μένουν ορισμένες λεπτομέρειες προς διευθέτηση» δήλωσε η Ανίκα Μπράικχαρτ λέγοντας ότι το επόμενο βήμα είναι η πολιτική αξιολόγηση.

«Εχουμε μια τεχνική συμφωνία, αυτό που δεν έχουμε είναι μια πολιτική συμφωνία και αυτή θα χρειαστούμε» συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα.

Σύμφωνα με την κυρία Μπράικχαρτ σήμερα θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία για την Ελλάδα ανάμεσα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ ενώ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε χθες τηλεφωνική επικοιωνία με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα σήμερα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη αξιωματούχων των υπουργών Οικονομικών και από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ όπως είχε συμβεί και την περασμένη Παρασκευή.

Για το αν θα υπάρξει Eurogroup την Παρασκευή και για το αν θα υπάρξει συζήτηση για δάνει-γέφυρα παρέμπεμψε, τέλος, στις αρμόδιες υπηρεσίες του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του Ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.