Ειδησεογραφικό site

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις Ρωσίας Ουκρανίας – 24 νεκροί σε μια μέρα

28

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι, ανάμεσά τους 19 πολίτες, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών στην ανατολική Ουκρανία σε συγκρούσεις ανάμεσα στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές, καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση στην περιοχή, ενώ εκπρόσωποι της Ουκρανίας, της Ρωσίας και των φιλορωσικών δυνάμεων ετοιμάζονται για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Μινσκ υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Η Ρωσία αντέδρασε σήμερα στην παράταση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση.

«Είναι καιρός να σκεφτεί επιτέλους η Ευρωπαϊκή Ενωση την πολιτική της σύγκρουσης υπό μορφήν κυρώσεων που δεν οδηγεί πουθενά και δεν έχει ως αποτέλεσμα παρά να πλήττει τους λαούς και τις οικονομίες των χωρών μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο Ντονέτσκ, επτά πολίτες σκοτώθηκαν τη χθεσινή νύκτα και πέντε σήμερα το πρωί, κατά τον βομβαρδισμό κατοικίας κατά τη διάρκεια διανομής βοήθειας σε τρόφιμα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης, που είναι προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών. Το Κίεβο από την πλευρά του ανακοίνωσε τον θάνατο πέντε στρατιωτών και επτά πολιτών σε περιοχές που ελέγχονται από τον ουκρανικό στρατό.

Μπροστά στην κλιμάκωση των συγκρούσεων, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε χθες από την Ομάδα Επαφής (Ρωσία-Ουκρανία-ΟΑΣΕ) επείγουσες συνομιλίες για άμεση κατάπαυση του πυρός.

Οι εκπρόσωποι των αυτονομιστών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ Νένις Πουτσίλιν και Βλαντισλάβ Ντένεγκο αναχώρησαν σήμερα για το Μινσκ. Ωστόσο, δεν έχει αποφασισθεί το πλαίσιο και ο χρόνος διεξαγωγής των συνομιλιών, αλλά ούτε και το περιεχόμενό τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.