Ειδησεογραφικό site

Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ-Μυστικό γκάλοπ του Μεγάρου Μαξίμου «δείχνει» εκλογές

54

Ολο και πιο έντονα συζητείται εντός του Μεγάρου Μαξίμου η ιδέα των πρόωρων εκλογών στις αρχές του φθινοπώρου, με τους επιτελείς του κ. Σαμαρά να έχουν λάβει σαφείς εντολές να εξετάσουν σοβαρά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, συντάσσοντας εμπεριστατωμένα σημειώματα προς τον πρωθυπουργό, που θα περιλαμβάνουν όλα τα σενάρια και τις πολιτικές συνθήκες που πιθανόν θα επικρατούν εκείνη την περίοδο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εν λόγω πρόταση βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου και δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η τελευταία μάλιστα, που έγινε πριν από μία εβδομάδα, δείχνει πως η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ κλείνει αισθητά σε σχέση με τις ευρωεκλογές, με την τάση να διαπιστώνεται ανοδική για το κυβερνών κόμμα. Αυτό μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί ακόμα περισσότερο μετά την πρόσφατη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. στο θέμα της τρομοκρατίας, η απήχηση της οποίας στην κοινή γνώμη θα μετρηθεί σε νέο γκάλοπ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η ίδια μέτρηση αποτύπωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «τσιμπάει» καθόλου από την κυβερνητική φθορά. «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύεται ότι έπιασε ταβάνι στις ευρωεκλογές, δεδομένου ότι τα ποσοστά του δεν έχουν αυξηθεί καθόλου από τότε», αναφέρει κυβερνητική πηγή.

Την ίδια ώρα, Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Ελληνες καταγράφουν πτωτική τάση, με το ΚΚΕ να κρατάει τα ποσοστά του, ενώ το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη έχει σταθεροποιηθεί σε ποσοστό περί το 6%. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «S», στη μέτρηση καταγράφηκαν και ποιοτικά στοιχεία για την κυβέρνηση, όπως η δημοτικότητα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών που ανέλαβαν υπουργικά χαρτοφυλάκια στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όσοι υπουργοποιήθηκαν από τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια -αρκετοί από τους οποίους ανήκουν και στη λεγόμενη ομάδα της «λαϊκής Δεξιάς»- έχουν καθοδική τάση, ενώ όσοι αποχώρησαν από το κυβερνητικό σχήμα έχουν ανοδική. Αυτό είναι και ένα βασικό επιχείρημα όσων προτείνουν στον Αντώνη Σαμαρά την προσφυγή στις κάλπες, καθώς θεωρείται ότι το φθινόπωρο και αμέσως μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ, που η κυβερνητική πλευρά πιστεύει ότι θα είναι θετικές, θα είναι η καλύτερη στιγμή για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αποδίδοντας ευθύνες για την εξέλιξη αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της άρνησής του να συμφωνήσει σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σημειώνεται, πάντως, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα φτάσουν στο Μαξίμου και άλλες τέτοιες δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα καθορίσουν τις εξελίξεις.
ΥΓ.: Σύντομα στο Μαξίμου θα φτάσουν κι άλλες δημοσκοπήσεις…

Πηγή: parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.