Ειδησεογραφικό site

ΚΚΕ: Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος υπό αίρεση

47

Το ΚΚΕ σε πρώτο άτυπο σχόλιό του, αναφέρει ότι «η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίως ψήφος απόρριψης της προηγούμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» προσθέτοντας ότι είναι «ψήφος που περιέχει προσδοκία μειωμένων απαιτήσεων, ικανοποίησης, έστω και λίγων.

Ταυτόχρονα δεν είναι ψήφος συνολικής αποδοχής και μεγάλων προσδοκιών, με μια έννοια είναι ψήφος υπό αίρεση, υπό εξέταση της πορείας της νέας κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Το εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε κάτω από την πίεση ενός ρεύματος άμεσης κυβερνητικής εναλλαγής. Επικράτησε η λογική «ποια κυβέρνηση-ποιος διαπραγματευτής» πάντα μέσα στα αντιλαϊκά τείχη της ΕΕ, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του λαού.

Το σύστημα καταφέρνει ακόμα να εγκλωβίζει εκλογικά την λαϊκή δυσαρέσκεια σε δρόμους ανώδυνους, ελεγχόμενους από το ίδιο» σχολιάζει το ΚΚΕ.

Σε ότι αφορά το διαφαινόμενο ποσοστό του ΚΚΕ, το κόμμα επισημαίνει ότι «φαίνεται να επιβεβαιώνεται μια τάση επανασυσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ και με νέους ψηφοφόρους που εκφράστηκε και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014.

Όσοι έκαναν το θετικό βήμα, για πρώτη φορά και ψήφισαν ΚΚΕ σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να το συνεχίσουν, μέσα σε αυτές τις συνθήκες δικομματικής πόλωσης, είναι θετικό, καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.