Ειδησεογραφικό site

Κινηματογραφικές σκηνές που κόστισαν τραυματισμούς και ζωές…

47

Δεν είναι λίγες οι φορές που συμβαίνουν ατυχήματα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ωστόσο κάποιες φορές κόστισαν ακόμα και τη ζωή ανθρώπων.

1

 

11

 

1. Στα γυρίσματα της ταινίας Now You See Me η ηθοποιός Isla Fisher είχε ένα τρομακτικό ατύχημα που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή. Κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης και ενώ για τις ανάγκες του έργου πάλευε να βγει από μια γυάλινη δεξαμενή, κανείς δεν κατάλαβε πως η ηθοποιός δεν υποκρινόταν και πως πνιγόταν στην πραγματικότητα. Τελικά η ηθοποιός κατάφερε να απεγκλωβιστεί, έχοντας παραμείνει για σχεδόν τρία λεπτά βυθισμένη στο νερό.

 

2

 

2.   Μια έκρηξη στο πλατό της ταινίας Expendables 2 στη Βουλγαρία κόστισε τη ζωή ενός κασκαντέρ. Από το ίδιο ατύχημα τραυματίστηκε ακόμη ένας κασκαντέρ ο οποίος αργότερα μήνυσε την παραγωγή. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως δεν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για τα γυρίσματα και πως τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ πρόχειρα.

 

3

 

3.   Ο David Holmes ήταν ο κασκαντέρ που θα αντικαθιστούσε τον Daniel Radcliffe στις δύσκολες σκηνές των γυρισμάτων κατά τις πρώτες έξι ταινίες της σειράς. Κατά τη διάρκεια, ωστόσο, της ταινίας Harry Potter And The Deathly Hallows: Part I όπου πετούσε, λοιπόν, ο κασκαντέρ έπεσε πάνω σε τοίχο. Το αποτέλεσμα ήταν ένας σοβαρός τραυματισμός του στον αυχένα που τον οδήγησε σε μόνιμη παράλυση.

 

4

 

4.   Ακόμη και στις κωμωδίες συμβαίνουν σοβαροί τραυματισμοί και συγκεκριμένα, στην ταινία Hangover Part II, σε γυρίσματα στην Μπανγκόκ ένας κασκαντέρ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για δύο μήνες σε κωματώδη κατάσταση.  Ο ίδιος έπειτα, μήνυσε την Warner Bros επειδή υπέφερε από μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

 

5

 

5.   Ο εικονολήπτης της ταινίας Σκοτεινός Ιππότης, Conway Wickliffe πέθανε κατά τη διάρκεια δοκιμών για μια σκηνή δράσης στα γυρίσματα. Το μικρό όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε με δέντρο με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Λίγα χρόνια μετά, το βρετανικό δικαστήριο αθώωσε τον υπεύθυνο των special effects της ταινίας από τις κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων ασφάλειας.

 

6

 

6.   Στα γυρίσματα της ταινίας Το Kοράκι o γιος του Bruce Lee, Brandon Lee πέθανε από σφαίρα που τον βρήκε στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να καταρρεύσει την ίδια στιγμή.

 

7

 

7.   Στην ταινία ΧΧΧ ο κασκαντέρ του Vin Diesel σκοτώθηκε στα γυρίσματα πέφτοντας σε μια γέφυρα. Ο γνωστός αλεξιπτωτιστής και κασκαντέρ Ηarry O’Conor είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το αλεξίπτωτο και σκοτώθηκε αμέσως. Η σκηνή, εκτός του θανάτου, συμπεριελήφθη στην ταινία.

 

8

 

8.   Ο Art Scholl σκοτώθηκε κατά τα γυρίσματα της ταινίας Top Gun το 1985. Ο Scholl επιχείρησε ένα ανάποδο γύρισμα με το αεροσκάφος του με συνέπεια να συντριβεί στα 3.000 πόδια. Το σώμα και τα συντρίμμια δεν βρέθηκαν ποτέ.

 

Πηγή: lifo.gr

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.