Ειδησεογραφικό site

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην αυριανή ψηφοφορία – Κινητικότητα στις τάξεις των ανεξάρτητων βουλευτών

31

Κινητικότητα στις τάξεις των ανεξάρτητων βουλευτών ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας
Εντείνονται οι  ζυμώσεις μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αν και η κορύφωση τους αναμένεται το πενθήμερο μεταξύ της δεύτερης και τρίτης διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση τουλάχιστον πέντε ανεξάρτητων βουλευτών προκειμένου σε πρώτη φάση να διαπιστώσουν εάν μπορούν να συμφωνήσουν σε κοινή πρόταση προς την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή.

Στην σύσκεψη θα μετέχουν βουλευτές όπως οι Γιώργος Κασαπίδης, Πάρις Μουτσινάς, Μίκα Ιατρίδη, κ.α. οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα ζητούσαν συγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού ως απαραίτητη προϋπόθεση για να ψηφίσουν υπέρ του προτεινόμενου υποψηφίου.

Ωστόσο, οι ίδιοι κατανοούν ότι προοπτική για τον σχηματισμό τέτοιας κυβέρνησης δεν υπάρχει γι αυτό και αναμένεται να προτείνουν να υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την διαπραγμάτευση, τα εθνικά θέματα, την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης και τον ορισμό ημερομηνίας εθνικών εκλογών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πως οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα ψηφίσουν τον κ. Σταύρο Δήμα στις δύο πρώτες ψηφοφορίες, επιλέγοντας είτε να απέχουν είτε να δηλώσουν «παρών».

Τις τελικές τους αποφάσεις, ωστόσο, θα τις πάρουν στην τρίτη και  τελευταία ψηφοφορία συνυπολογίζοντας την ανταπόκριση των πολιτικών αρχηγών  στην πρότασή τους και την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.