Ειδησεογραφικό site

Κικίλιας: Αδιανόητο να διευκολύνεται ο καταζητούμενος λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων – Ζητεί τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου

31

Αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου περί δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων καταζητούμενων ζητεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, λόγω της μη δημοσιοποίησης της φωτογραφίας του ενόπλου που πυροβόλησε αδιακρίτως στο μπαρ του Μικρολίμανου τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ζητεί είτε την επαναφορά του Ν.2472/1997, είτε την τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπως για καταζητούμενους, που δεν ανευρίσκονται ή είναι αγνώστου διαμονής.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, δεν πρέπει να χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, που είναι καθοριστικές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη προσώπων που αναζητούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης είναι αδιανόητο σε παρόμοιες εγκληματικές περιπτώσεις το νομοθετικό πλαίσιο και η ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων να διευκολύνει τον καταζητούμενο και να αποβαίνει σε βάρος, τόσο της αναζήτησης και της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας, όσο και της αξίωσης της Πολιτείας για ποινικό κολασμό των σοβαρών εγκλημάτων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.