Ειδησεογραφικό site

ΚΙΔΗΣΟ: Προκαλεί ερωτηματικά η απόφαση της κυβέρνησης για τον ΠτΔ

33

Δριμεία κριτική ασκεί στην Κυβέρνηση το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» (ΚΙΔΗΣΟ) για την απόφασή της να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την απόφασή τους να προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο, από το να επιβραβεύσουν τον κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Χαρακτηρίζει δε τον κ. Παυλόπουλο «τον κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης, που ευθύνεται για τον διπλασιασμό του χρέους, την επίτευξη απίστευτων ελλειμμάτων, που μόνον το 2009 έφτασαν στα 36 δις ευρώ και είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στο μνημόνιο».

«Σήμερα, ο Πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας την πρότασή του αυτή, μας ενημέρωσε ότι, επιβραβεύει τη δημοκρατική ευαισθησία που έχει επιδείξει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος … Όταν κάηκε η Αθήνα, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Όταν διόγκωνε το δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη το ΚΙΔΗΣΟ υπογραμμίζει πως μόνον ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση να προταθεί ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος για το ύπατο αξίωμα της χώρας, όταν από την άλλη, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τους εταίρους της χώρας ότι, διαπνέεται από μεταρρυθμιστικό πνεύμα.

«Τι αλήθεια θα μεταρρυθμίσει, αν όχι τα κακώς κείμενα του πελατειακού πολιτικο – οικονομικού συστήματος, το οποίο υπηρέτησε με ιδιαίτερη θέρμη, αλλά τραγικές για τη χώρα συνέπειες, ο κ. Παυλόπουλος; Είναι κρίμα – και ντροπή, ένας νέος Πρωθυπουργός της… Αριστεράς, να μετατρέπεται σε πλυντήριο ευθυνών της κυβέρνησης των εμπρηστών, που κατέκαψαν την οικονομία της χώρας και μετά έφυγαν τρέχοντας.

Τέτοια συναλλαγή;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.