Ειδησεογραφικό site

Κεφαλογιάννη σε Παπούλια: Τα νέα για τον τουρισμό είναι πολύ καλά – Φέτος πήγαμε εξαιρετικά

54

Για την πορεία του ελληνικού τουρισμού ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια η Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Η υπουργός Τουρισμού είχε «πολύ καλά νέα για τον τουρισμό. Φέτος πήγαμε εξαιρετικά καλά, καλύτερα και από τις πιο θετικές προβλέψεις που είχαμε κάνει» είπε απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δεχθεί στη συνέχεια τα συγχαρητήριά του. Μάλιστα ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι ήταν μία επιτυχημένη για τον τουρισμό χρονιά επισημαίνοντας μάλιστα πως απ’ ό,τι βλέπει οι οιωνοί είναι πολύ καλοί και για τη χρονιά που έρχεται.

Η κυρία Κεφαλογιάννη σημείωσε στον κ. Παπούλια πως στόχος του υπουργείου είναι οι ξένοι να έρχονται στη χώρα μας όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά και για τις υπόλοιπες εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα. «Φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει εδραιωθεί πλέον ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για την Ελλάδα που έχουν γνωρίσει οι ξένοι μέχρι τώρα, γιατί ο στόχος μας από την αρχή ήταν  να προβάλουμε την άγνωστη Ελλάδα, άρα να έρθουν όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες για τον ήλιο, τη θάλασσα και τα νησιά, αλλά να έρθουν και για τις υπόλοιπες εμπειρίες που προσφέρει η χώρα μας.  Και βεβαίως, η ιστορία, ο πολιτισμός είναι αυτό που κάνει την Ελλάδα έναν εξαιρετικά ελκυστικό προορισμό» είπε χαρακτηριστικά στον Κάρολο Παπούλια η υπουργός Τουρισμού.

«Δεν είναι μόνο τα νησιά και οι θάλασσες, αλλά και τα βουνά της Ελλάδος, που είναι πάρα πολύ όμορφα» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στην Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στα σπουδαία ευρήματα στην Αμφίπολη λέγοντας πως η ανακάλυψη στην Αμφίπολη, μας δίνει και μία αφορμή, για να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και να θέσουμε ένα πλαίσιο, να σχεδιάσουμε σωστά από την αρχή την τουριστική αξιοποίηση ολόκληρου του νομού Σερρών. «Και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό, να δημιουργούμε δηλαδή γύρω από αρχαιολογικούς χώρους, γύρω από σπουδαία μνημεία, γύρω από σημεία τόσο σημαντικού ενδιαφέροντος, ευρύτερες  συνέργειες και των τοπικών κοινωνιών.  Γιατί αυτή είναι και η μεγάλη αξία του τουρισμού, κύριε Πρόεδρε, ότι δίνει θέσεις εργασίας και δυνατότητα στήριξης των τοπικών οικονομιών» είπε.

Όσο για τη συνεργασία με τον υπ. Παιδείας, κ. Λοβέρδο δήλωσε σχετικά η κυρία Κεφαλογιάννη: «Να μην ξεχνάμε ότι ο τουρισμός, επειδή είναι υπηρεσία, στηρίζεται στην επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.  Επομένως, ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την τουριστική εκπαίδευση, αλλά και την πανεπιστημιακή κατάρτιση στον τουρισμό είναι πολύ σημαντικό.
Με τον Υπουργό Παιδείας συνεργαστήκαμε για τη δημιουργία τμημάτων τουρισμού, προπτυχιακών, που δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα στη χώρα μας.  Η προσπάθεια είναι να δημιουργηθούν τμήματα και για Έλληνες φοιτητές βεβαίως, αλλά να δημιουργηθούν και ξενόγλωσσα τμήματα, γιατί έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από χώρες είτε γειτονικές μας, βαλκανικές, είτε από τη Ρωσία και τον αραβικό κόσμο, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να σπουδάσουν τον τουρισμό στην Ελλάδα.  Επομένως, αυτό μας βοηθάει να προσελκύσουμε και φοιτητές».

Τα σχόλια είναι κλειστά.