Ειδησεογραφικό site

Κερατσίνι: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Παύλου Φύσσα

33

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Κερατσίνι για να τιμήσει τη μνήμη του δολοφονημένου από τον χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα, ενώ αποκαλύφθηκε και το άγαλμα στην μνήμη του στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60, εκεί που ο ατυχος νέος άφησε την τελευταία του πνοή.

Πρόκειται για γλυπτό που φιλοτέχνησε ο Στάθης Αλεξόπουλος στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που πριν από ένα χρόνο, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του Ρουπακιά.

Η πρόσοψη του μνημείου απεικονίζει τον Φύσσα να τραγουδά στη σκηνή και από κάτω γράφει: «Σε αυτό το σημείο, ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ομάδα φασιστών επιτέθηκε και σκότωσε τον μουσικό ΠΑΥΛΟ «Killah P» ΦΥΣΣΑ, ο οποίος αντιστάθηκε μάχιμος, όταν δέχθηκε απειλές για τις ζωές των φίλων του και τη δική του, με μόνα όπλα τις ιδέες του και τα ιδανικά του… Ο Παύλος χάθηκε από μαχαιριά στην καρδιά… όρθιος, σε δημόσια θέα…»

Στο πίσω μέρος, το μνημείο έχει ένα τετράστιχο από τη διασκευή του Φύσσα στο τραγούδι «Σιγά μην κλάψω», του Γιάννη Αγγελάκα: Αναγράφεται συγκεκριμένα: «Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις όμορφα και όρθιος σε δημόσια θέα. Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία».

Το «παρών» δε θα μπορούσαν να μη δ’ωσουν και οι γονείς του άτυχου Φύσσα. Συγκλόνισε μάλιστα η μητέρα του που φώναξε: «Τραγούδα γιε μου τα δικά σου τραγούδια. Τραγούδα γιε μου για να ακούσουν τι φάγανε» και ακόμα «σ’ ευχαριστώ που είσαι παιδί μου». Ο πατέρας του είπε: «Είμαστε εδώ για να σταματήσουμε το φασισμό και ό,τι τον γεννάει. Ο Παύλος αναπάυεται στα Ηλύσια Πεδία. Αθάνατος».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.