Ειδησεογραφικό site

Κατρούγκαλος: Επιστρέφουν στις θέσεις τους 3.900 δημόσιοι υπάλληλοι

37

 

katrougkalosΤην επιστροφή 3.900 δημόσιων υπαλλήλων στις θέσεις τους προανήγγειλε για άλλη μια φορά ο Γ. Κατρούγκαλος επισημαίνοντας ότι οι 1.060 εξακολουθούν να μισθοδοτούνται λόγω ύπαρξης δικαστικών αποφάσεων.

Mιλώντας στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε  η συνολική δαπάνη για την επιστροφή των υπαλλήλων ανέρχεται σε 33 εκατομμύρια ευρώ αλλά τα εννιά ήδη καταβάλλονται, άρα το πραγματικό κόστος θα είναι γύρω στα 24 εκατομμύρια ευρώ.

Οπως εξήγησε οι απολυμένοι της ΕΡΤ δεν είναι αρμοδιότητα του δικού του υπουργείου «αλλά δεν πρόκειται να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί η ΕΡΤ έχει ιδία χρηματοδότηση με αυτό το ειδικό τέλος».

Παραδέχθηκε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί τρόπος «χωρίς να αυξήσουμε τις δαπάνες να κόψουμε λιγότερο αναγκαίες δαπάνες για να βρούμε χρήματα» και πως «κακά τα ψέματα στο τέλος θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μέρος από το κονδύλι των 15.400 προσλήψεων».

Σημείωσε ότι επειδή έχουν δημιουργηθεί οξυμένες δαπάνες αυτό το διάστημα και πριν επιστρέψουν οι απολυμένοι «θα προηγηθεί μια διαδικασία μίνι κινητικότητας», θα ζητηθεί δηλαδή από όλα τα υπουργεία να στείλουν θέσεις στο προφίλ αυτών που επιστρέφουν και όσοι από αυτούς που επιστρέφουν θελήσουν να πάνε σε αυτές τις θέσεις θα τις καταλάβουν.

Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν στις παλιές τους θέσεις -διαβεβαίωσε ο υπουργός- και θα περιμένουν το δεύτερο μεγάλο κύμα κινητικότητας που θα ακολουθήσει όταν θα έχει γίνει πλήρης και αναλυτική καταγραφή των αναγκών του Δημοσίου. Επισήμανε μάλιστα ότι η διαδικασία κινητικότητας της κυβέρνησης αυτής διαφέρει γιατί «δεν γίνεται με το περίστροφο της απόλυσης».

Πηγή: Κατρούγκαλος: Επιστρέφουν στις θέσεις τους 3900 δημόσιοι υπάλληλοι | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/191108/katroygkalos-epistrefoyn-stis-theseis-toys-3900-dimosioi-ypalliloi#ixzz3RQmnnKdy

Τα σχόλια είναι κλειστά.