Ειδησεογραφικό site

Κατρούγκαλος: Αν παραβιαστούν οι «κόκκινες γραμμές», αποχωρώ

25

Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι αυτή δεν είναι οριστική, αλλά επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική της. Μάλιστα, τόνισε ότι η συμφωνία δεν συνεπάγεται ότι «εξαφανίζονται οι κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η Αθήνα, προσθέτοντας μάλιστα πως θα παραιτηθεί σε περίπτωση που υπάρξουν υποχωρήσεις σε σημεία που ο ίδιος θεωρεί αδιαπραγμάτευτα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της διαπραγμάτευσης που κάνει η νέα κυβέρνηση και των όσων είχαν συμφωνηθεί από τους προκατόχους της, εξηγώντας ότι με τη νέα συμφωνία οι δανειστές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν τον πολιτικό σχεδιασμό της Αθήνας, ούτε να «βλέπουν στην κρεβατοκάμαρα». Παράδειγμα σε αυτό έφερε την ακύρωση των «αντισυνταγματικών απολύσεων» δημοσίων υπαλλήλων και της μείωσης των συντάξεων.

Στο ίδιο πάνελ βρέθηκε και ο Κωστής Χατζηδάκης, με τον βουλευτή της ΝΔ να κάνει λόγο για συμφωνία που σημαίνει τέσσερις μήνες μνημόνιο, χωρίς χρήματα. «Τους καλωσορίζουμε στο χώρο της πραγματικότητας», συνέχισε, προσθέτοντας ειρωνικά πως «το μόνο» που απομένει να πει η νέα κυβέρνηση είναι «ζήτω η Νέα Δημοκρατία».

Επισήμανε πως αυτό που ζήτησε η κυβέρνηση ήταν ακριβώς αυτό που είχε αιτηθεί και ο προηγούμενος ΥΠΟΙΚ, Γκίκας Χαρδούβελης και προσέθεσε πως παράλληλα δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στο ξεχωριστό πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.