Ειδησεογραφικό site

Καταρρίπτεται ο μύθος του τεμπέλη Έλληνα-Μαζί με τους Ρουμάνους οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην ΕΕ

54

Μια νέα μελέτη καταλύει τα στερεότυπα, κι αποδεικνύει ότι οι Ρουμάνοι και οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι Ευρωπαίοι.

Το επιστημονικό προσωπικό του ερευνητικού ινστιτούτου Coe-Rexecode, με έδρα το Παρίσι, εξέτασαν τον αριθμό των «πραγματικών» ωρών εργασίας σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η έρευνα αφορούσε τον πραγματικό χρόνο που δαπανά κάθε εργαζόμενος στον χώρο εργασίας, σε αντίθεση με τις φαινομενικές ώρες, δηλαδή χωρίς τις ώρες που χάνονται σε αναρρωτικές άδειες, τη φροντίδα των παιδιών, τις διακοπές, τις απεργίες, ακόμα και τον χρόνο για τις μετακινήσεις.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το 2013, οι εργαζόμενοι στη Ρουμανία με πλήρη απασχόληση δούλεψαν 2.099 ώρες – το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη.

Οι Έλληνες βρίσκονται στη δεύτερη θέση, οι Ούγγροι στην τρίτη και οι Βούλγαροι και οι Κροάτες μοιράζονται την τέταρτη θέση.

Στο άλλο άκρο της λίστας, «φιγουράρουν» οι Φινλανδοί (1.648), οι Γάλλοι (1.661) οι Σουηδοί, οι Δανοί και οι Βέλγοι.

Βρετανοί και Γερμανοί εργαζόμενοι κατέλαβαν τις μεσαίες θέσεις.

Οι αριθμοί «σπάνε» τα στερεότυπα για μία ακόμα φορά κι αποδεικνύουν ότι οι τεμπέληδες δεν ξεκουράζονται κάπου νότια αλλά μάλλον στα βόρεια της Ευρώπης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.