Ειδησεογραφικό site

Ο Βαρουφάκης σε… άλλο μήκος κύματος, αναμένει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις

35

Την καταγραφή της προόδου που έχει συντελεστεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών αναμένει από το Eurogroup της 11ης Μαΐου ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά τη μιάμισης ώρας συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Σχετικά με τη συνάντηση με τον Γάλλο Επίτροπο, είπε πως είχαν «μια μακρά και εποικοδομητική συνομιλία, που ανοίγει τον δρόμο για μια επιτυχή συνεδρίαση του Eurogrοup της 11ης Μαΐου».

Ο υπουργός ανέφερε ότι σκοπός του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας είναι η καταγραφή του κοινού τόπου που επετεύχθη σε επίπεδο Brussels Group, κατά τις συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Όπως επεσήμανε, η μεγάλη πρόοδος που έχει σημειωθεί πρέπει να σταθεροποιηθεί και να οδηγήσει με γρήγορες και επιτυχείς κινήσεις στην κατεύθυνση της «γεφύρωσης του χάσματος που απομένει».

Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εκείνες διευθετήσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, ούτως ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, να δοθεί νέα ώθηση στις επενδύσεις, να κινηθεί η οικονομία και κυρίως να προωθηθεί το πακέτο οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίο για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο Eurogroup της 11ης Μαΐου θα γίνει «εποικοδομητική συζήτηση» για την Ελλάδα και θα επιβεβαιωθεί η πρόοδος που επιτεύχθηκε.

«Αυτό θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της συνολικής συμφωνίας» σημείωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.