Ειδησεογραφικό site

Καταβάλλονται τα επιδόματα θέρμανσης – Ποιοι θα εισπράξουν και πόσα

39

Δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή να καταβληθούν τα επιδόματα θέρμανσης σε περίπου 355.000 δικαιούχους. Συνολικά, με τη δεύτερη πληρωμή του επιδόματος -η πρώτη έγινε στις 26 Νοεμβρίου- θα καταβληθούν στους δικαιούχους επιπλέον 46 εκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα, θα φανούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς είτε αύριο το απόγευμα, είτε το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων. Το επίδομα –είτε την προκαταβολή του 25% είτε και ολόκληρο το ποσό- θα εισπράξουν όλοι όσοι υπέβαλαν τη σχετική αίτηση στο Taxis μέχρι και τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Το ποσό που θα βρουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς εξαρτάται:

  • Από το αν έχουν κάνει αίτηση να πάρουν το επίδομα (σ.σ πολλοί έχουν πάρει έγκριση για το επίδομα αλλά δεν έχουν ζητήσει την προκαταβολή φόρου. Αυτοί θα εισπράξουν χρήματα όταν θα πιστοποιηθεί ότι αγόρασαν πετρέλαιο)
  • Από το αν έχουν ήδη αγοράσει το πετρέλαιο θέρμανσης ή όχι, κάτι που πιστοποιείται μέσω του συστήματος Ήφαιστος.

Οι δικαιούχοι, έχουν ξεπεράσει τα 750.000 άτομα, ενώ αν προστεθούν τα χρήματα των δύο καταβολών – αυτής που έγινε στις 26 Νοεμβρίου και της σημερινής- τότε το συνολικό κονδύλι ξεπερνά τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.