Ειδησεογραφικό site

Καρχιμάκης: Να πάει το ΠΑΣΟΚ σε Συνέδριο «με θέμα αλλαγή πολιτικής πλεύσης με αριστερή κατεύθυνση»

56

Μετά την παρέμβαση του Θάνου Μωραΐτη, ο οποίος ζήτησε ευθέως αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζήτησε να πάει το ΠΑΣΟΚ σε Συνέδριο με θέμα αλλαγή πολιτικής πλεύσης με αριστερή κατεύθυνση.

Ο κ.Καρχιμάκης σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο αναφέρει «πρέπει οπωσδήποτε να πάμε σε Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με θέμα αλλαγή πολιτικής πλεύσης με αριστερή κατεύθυνση. Πρέπει να συγκρουστούμε με όλους εκείνους που υπονομεύουν τον εθνικό πλούτο και την πληρώνουν πάντα οι φτωχοί και οι αδύνατοι. Αν δεν μπορεί η υπάρχουσα ηγετική ομάδα να το κάνει, να το πει και να το δηλώσει για να το γνωρίζουμε. Οι πολιτικές και τα περιεχόμενα είναι που καθορίζουν τις επιλογές των πολιτών και των ανθρώπων και όχι οι διοικητικές συγκολλήσεις κορυφής χωρίς περιεχόμενο και χωρίς μήνυμα. Πρέπει οπωσδήποτε να πάμε σε Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με θέμα αλλαγή πολιτικής πλεύσης με αριστερή κατεύθυνση».

Καρχιμάκης: Αν δεν μπορεί η ηγεσία να μας το πει

Στο χορό της αμφισβήτησης του κ. Βενιζέλου μπαίνει και η κίνηση των «75», επικεφαλής της οποίας είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γρηγόρης Νιώτης και ο Παντελής Οικονόμου.

«Εμείς ως κίνηση των 75 όλα αυτά που λέγονται σήμερα τα είχαμε πει με κείμενο παρέμβαση 800 στελεχων από όλη την ΕΛΛΆΔΑ από τις 12 Οκτωβρίου του 2013 και είχαμε συγκεντρώσει πάνω από 1000 υπογραφές.

Πρέπει οπωσδήποτε να πάμε σε Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με θέμα αλλαγή πολιτικής πλεύσης με αριστερή κατεύθυνση» σημειώνει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο κ. Καρχιμάκης. Και συνεχίζει:

«Πρέπει να συγκρουστούμε με όλους εκείνους που υπονομεύουν τον εθνικό πλούτο και την πληρώνουν πάντα οι φτωχοί και οι αδύνατοι.

Αν δεν μπορεί η υπάρχουσα ηγετική ομάδα να το κάνει, να το πει και να το δηλώσει για να το γνωρίζουμε. Οι πολιτικές και τα περιεχόμενα είναι που καθορίζουν τις επιλογές των πολιτών και των ανθρώπων και όχι οι διοικητικές συγκολλήσεις κορυφής χωρίς περιεχόμενο και χωρίς μήνυμα. Το ιδεολογικό και το πολιτικό οπλοστάσιο της αριστεράς έχει στερέψει.

Έχουν ειπωθεί όλα και με ωραίο τρόπο. Αυτό που μένει είναι να αποδείξουμε στην πράξη ότι οι πολιτικές που ασκούνται ή θα ασκηθούν παράγουν ωφέλεια για τους ανθρώπους και δημιουργούν πραγματικά μια νέα ελπίδα και μια νέα αξιοπρέπεια σε ένα κράτος που λειτουργεί με κανόνες για τα μόνιμα θύματα της κρίσης και τους πραγματικούς δημιουργούς της οικονομίας και όχι τους αεριτζήδες και τους ανθρώπους της εύκολης προσπάθειας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.