Ειδησεογραφικό site

«Καμπανάκι» για την οικονομία από έξι «καραμανλικούς» βουλευτές-Ερώτηση στον Χαρδούβελη

41

Πολιτικό μήνυμα με αποδέκτη το Μέγαρο Μαξίμου στέλνουν έξι «γαλάζιοι» βουλευτές, οι οποίοι ζητούν «χαμηλότερη και δικαιότερη» φορολογία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι έξι βουλευτές, που εντάσσονται στο «καραμανλικό» στρατόπεδο, επέλεξαν να μην διευρύνουν τον κατάλογο των υπογραφόντων -αν και η συγκεκριμένη ερώτηση θα μπορούσε να λάβει περισσότερες από 30 υπογραφές-, προκειμένου να «θολώσουν, όπως αναφέρουν, τα πολιτικά τους χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για τους Γιώργο Βλάχο, Αλέξανδρο Κοντό, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ιορδάνη Τζαμτζή και Κώστα Τσιάρα, οι οποίοι, σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, αμφισβητούν ευθέως την αισιόδοξη εικόνα που καλλιεργεί η κυβέρνηση για την οικονομία.

«Η φορολογική πολιτική πλήττει καίρια τα ελληνικά νοικοκυριά, των οποίων η φοροδοτική ικανότητα εξαντλείται. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να αντέξουν τα φορολογικά βάρη και τις εισφορές» αναφέρουν, για να συνεχίσουν με πιο αιχμηρές αναφορές: «Η μεσαία τάξη αποδιοργανώνεται με ορατές συνέπειες για την ίδια τη Δημοκρατία. Ο κίνδυνος αποτυχίας επίτευξης των εισπρακτικών στόχων, τους οποίους έχει θέσει η κυβέρνηση, μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας, είναι υπαρκτός».

Ζητούν, τέλος, τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος, του ποσοστού προκαταβολής φόρου από το 55%, του ύψους τεκμηρίων διαβίωης του Ειδικού Φόρου στα Καύσιμα και του φόρου ακινήτων, καθώς και την καθιέρωση ελάχιστου αφορολόγητου εισοδήματος σε συνδυασμό με τον προσδιορισμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ως «όριο της φτώχειας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.