Ειδησεογραφικό site

Καμμένος: «Οι ΑΝΕΛ θα δώσουν λύση στην αυριανή κυβέρνηση» – Ολοκληρώθηκε το συνέδριο του κόμματος

53

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο ΣΕΦ. Ο πρόεδρος του Κινήματος, Πάνος Καμμένος, απηύθυνε κάλεσμα στις «πατριωτικές δυνάμεις» της χώρας να δημιουργήσουν μία συμμαχία «που θα ανατρέψει εκείνους που διοικούν τη χώρα μέσω e-mail«.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι το κόμμα του θα συνεργαστεί με διάφορα κινήματα και έκανε λόγο για την δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου με κορμό τους Ανεξάρτητους Έλληνες που «θα αποτελέσει εκείνη την πολιτική δύναμη που θα δώσει τη λύση, όχι μόνο στο κοινοβούλιο, αλλά και στην αυριανή κυβέρνηση». Παράλληλα, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι όλες οι απόψεις που θα ακουστούν στο συνέδριο, ακόμα και αν είναι διαφορετικές, πρέπει να είναι σεβαστές.

Βίτσας: «Εκλογές εδώ και τώρα»

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο γραμματέας της ΚΠΕ Δημήτρης Βίτσας ο οποίος έκανε λόγο για ανάγκη συνεννόησης πάνω σε βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, και για «τέσσερα χρόνια κοινωνικής καταστροφής» τα οποία όπως είπε «δεν έχουν δημιουργήσει καμία προοπτική εξόδου. Η κοινωνία βουλιάζει και η κυβέρνηση δεν πείθει πια κανέναν».

Ο κ. Βίτσας, είπε ότι όσο η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία «είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει στο ακέραιο τις απαιτήσεις των δανειστών που διαλύουν την κοινωνία εκχωρούν τον εθνικό μας πλούτο και υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική» και υποστήριξε ότι «εξυπηρετεί τρίγωνο αμαρτίας, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα την τραπεζοκρατία και τους άρχοντες των μίντια». Ο κ.Βίτσας είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τους 180 «για να αποφύγει τις εκλογές ας το πάρει απόφαση, όσα κόλπα κι αν επινοήσει».

Είπε ακόμη ότι είναι «επιτακτική και άμεση η ανάγκη να πάμε όσο πιο γρήγορα σε εκλογές» και παρεμβαίνοντας στα όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, πρόσθεσε ότι «είναι απορίας άξιο με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να αποσυνδέσει την πολιτική που ασκείται από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, πως μπορεί να μην δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και να μην ψηφίζει προϋπολογισμό, αλλά να αποδέχεται και να ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι υπόλοιποι ομιλητές

Μεταξύ άλλων μαγνητοσκοπημένο μήνυμα απέστειλε και ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος πρότεινε να γίνει συνάντηση των Ευρωπαίων Ευρωσκεπτικιστών για να πιέσουν στην κατεύθυνση ενός νέου οράματος της Ευρώπης.

Εκ μέρους του ΚΚΕ μιλησε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ, ο οποίος τόνισε ότι το κόμμα του επιδιώκει ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση σε πολιτικές και προγράμματα για να βγάλει σωστά συμπεράσματα ο λαός και πρόσθεσε ότι η ελπίδα και η διέξοδος «βρίσκονται στην οργάνωση της πάλης στη λαϊκή συμμαχία των εργαζομένων», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «η κατάργηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και η κοινωνικοποίηση πλούτου, είναι η μόνη συμφέρουσα και ρεαλιστική λύση για το λαό».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει την εντολή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές. Είπε ότι «πρέπει να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία» μετά τις εκλογές, και επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να αποτυπωθεί η βούληση του ελληνικού λαού στο κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε συνεργασίες σε μια αντιμνημονιακή βάση χωρίς προαπαιτούμενα, ενώ στην ομιλία του έκανε λόγο «για μαγειρέματα για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας» και είπε ότι «απεγνωσμένα προσπαθεί να παρατείνει το χρόνο ζωής της η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Βασίλης Μαστρογιάννης, ενώ μήνυμα του Κύπριου παλαίμαχου πολιτικού ηγέτη Βάσου Λυσαρίδη διάβασε ο Πάνος Καμμένος. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι κινημάτων, ενώ στο χώρο του συνεδρίου εθεάθη και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

 

Πηγή: parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.