Ειδησεογραφικό site

Καμμένος: Δεν παραδινόμαστε ποτέ, όσο και αν προσπάθησαν να μας χτυπήσουν

39

Τα πατριωτικά αισθήματα του υπουργού Εθνικής Άμυνας ξύπνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 74η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Καντάνου στην Κρήτη.

Το μικρό χωριουδάκι στο Νομό Χανίων που έμελλε να γίνει ένα από τα μνημεία της ναζιστικής θηριωδίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έγινε η αφορμή για να ξεσπαθώσει ο κ. Καμμένος κατά των Γερμανών, συνδέοντας το παρελθόν του ναζισμού με το παρόν των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

«Όσοι και αν προσπάθησαν να χτυπήσουν τον ελληνισμό, είτε με πολεμικά μέσα είτε με οικονομικά μέσα, να ξέρουν ότι αυτός ο τόπος δεν παραδίδεται ποτέ», προειδοποίησε ο κ. Καμμένος, απευθυνόμενος ουσιαστικά στους εταίρους. Με αυτόν τον τρόπο τους ενημέρωσε για τις προθέσεις του αν εκείνοι επιχειρήσουν να μην συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

«Σήμερα, εδώ στην Κάντανο, τιμούμε τους νεκρούς της γερμανικής θηριωδίας. Κατέσφαξαν ένα ολόκληρο χωριό. Νόμιζαν ότι ξερίζωσαν την Κάντανο, αλλά η Κάντανος ρίζωσε ξανά μαζί με τους ανθρώπους της, γιατί οι θηριωδίες του ναζισμού δεν καταφέρνουν ποτέ να εξαλείψουν ένα έθνος το οποίο μάχεται για την αξιοπρέπειά του, για την εθνική του κυριαρχία, για την εδαφική του ακεραιότητα.

Όσοι και αν προσπάθησαν να χτυπήσουν τον ελληνισμό, είτε με πολεμικά μέσα είτε με οικονομικά μέσα, να ξέρουν ότι αυτός ο τόπος δεν παραδίδεται ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Δαμαβολίτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.