Ειδησεογραφικό site

«Καλή επιτυχία» από το ιρλανδικό Σιν Φέιν στον ΣΥΡΙΖΑ

31

Τις ευχές του για καλή επιτυχία στις εκλογές έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του Sinn Fein της Ιρλανδίας, Τζέρι Άνταμς.

Όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, ο κ. Άνταμς εξέφρασε τη λύπη του, διότι δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στην Αθήνα, αν και το ήθελε πολύ και υπογράμμισε ότι το Sinn Fein δίνει κι αυτό τη δική του μάχη στην Ιρλανδία, με πολλούς κοινούς στόχους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ιρλανδός πολιτικός επισήμανε ότι παρακολουθεί με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι από τη Δευτέρα θα είναι τόσο το κόμμα του όσο ο ίδιος δίπλα στην Ελλάδα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τον κ. Άνταμς και του επεσήμανε ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ιρλανδία και την εντυπωσιακή άνοδο του Sinn Fein, το οποίο δείχνει να έχει δυναμική διεκδίκησης της εξουσίας.

Τον διαβεβαίωσε, με τη σειρά του, ότι από τη Δευτέρα η συνεργασία ανάμεσα στον ελληνικό και τον ιρλανδικό λαό θα γίνει ακόμα πιο στενή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.