Ειδησεογραφικό site

Κακλαμάνης: O Καραμανλής με εξουσιοδότησε να πω ότι δεν έχει βλέψεις για Πρόεδρος

57

O Κώστας Καραμανλής δεν έχει βλέψεις για Πρόεδρος, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος σε δηλώσεις του τη Δευτέρα αποκάλυψε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός τον εξουσιοδότησε να πει ότι δεν τον ενδιαφέρει η Προεδρία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι πριν τον Δεκαπενταύγουστο συναντήθηκε με τον πρώην αρχηγό της ΝΔ και πως για το συγκεκριμένο θέμα του είπε ότι «αν ερωτηθείς, σου λέω να απαντήσεις πως εγώ ο ίδιος λέω πως αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιέφερε ούτε με ενδιαφέρει, ούτε καν να το συζητάμε»

«Δεν υφίσταται σαν σενάριο», είπε ο κ. Κακλαμάνης, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη ότι αν και είναι θετικά προσκείμενος στην εκλογή Πρόεδρου, «τώρα  η βασική προϋπόθεση είναι η καλυτέρευση του οικονομικού πεδίου».

«Παίζει ρόλο και το πρόσωπο. Έχει όμως δευτερεύουσα σημασία, δεν είναι καθοριστικός παράγοντας στην απόφαση την δική μου και κάποιων άλλων. Σαφέστατα θα προτιμούσα κάποιο πρόσωπο από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, άλλα έχω ήδη τοποθετηθεί αλλιώς, λέγοντας ότι δεν αποδέχομαι ότι ένας ενωτικός πρόεδρος υπάρχει, όταν προς αναζήτηση υπάρχει μόνο προς τον χώρο της Αριστεράς ή της Κεντροαριστεράς», ανέφερε, προσθέτοντας ότι εκτιμά ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και στον δικό του ιδεολογικό χώρο.

«Η γραμμή της κυβέρνησης είναι να ανοίξει αυτό το θέμα μετά τις γιορτές, στις αρχές του 2015, όπως και πρέπει. Τότε λοιπόν θα έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, θα έχουμε μια εικόνα και τότε εγώ θα μιλήσω για το θέμα», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι ουσιαστικά δεν έχω φύγει από την παράταξη.

«Ουσιαστικά δεν έχω φύγει από την παράταξη μου ούτε η παράταξη μου με έχει αποβάλει. Δεν έφυγα από την ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Διαγράφηκα κατά τρόπο πολιτικά άκομψο και κομματικά αντιδεοντολογικό και παράτυπο, επειδή δεν ψήφισα ένα νομοσχέδιο που περιείχε συγκεκριμένα πράγματα μέσα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, η τραγική ειρωνεία είναι ότι μερικά από αυτά που δεν ψήφισε και για τα οποία τον διέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος, ακούει ότι θα τα εξαγγείλει ως υποχρέωση της κυβέρνησης στην Θεσσαλονίκη.

«Ουσιαστικά επομένως δεν έχω να κάνω καμία απολύτως κίνηση. Η κίνηση πρέπει να γίνει μόνο από έναν, τον πρόεδρο του κόμματος. Κλείνω κάθε κουβέντα επ’ αυτού», είπε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.