Ειδησεογραφικό site

Καθηγητής Ε. Λέκκας: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά

28

Καθησυχαστικός για τους δύο νέους σημερινούς σεισμούς στην Κεφαλονιά εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Λέκκας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας» ενώ επεσήμανε ότι «το φαινόμενο παρακολουθείται στενά, από τον ΟΑΣΠ και τα σεισμολογικά ερευνητικά κέντρα».

Τέλος, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, τόνισε ότι οι «δύο σημερινοί σεισμοί, ο πρώτος στο Αργοστόλι και ο δεύτερος στην περιοχή της Παλλικής, εντάσσονται στον ίδιο εστιακό χώρο με τους σεισμούς του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου».

Σημειώνεται ότι στις 17.04 σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κεφαλονιά, 16 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου, σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή στην Κεφαλονιά και στην Ζάκυνθο χωρίς να έχουν αναφερθεί, μέχρι στιγμής, τραυματισμοί ή ζημιές.

Νωρίτερα το πρωί είχε πραγματοποιηθεί μικρότερη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.