Ειδησεογραφικό site

Καβγάς ανάμεσα σε Κωνσταντοπούλου και Κοσιώνη on air

38

Ένταση επικράτησε στο αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Σκαι το βράδυ της Δευτέρας, ανάμεσα στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και την δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης για το δημοψήφισμα και την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, οι τόνοι ανάμεσα στις δύο γυναίκες ήταν ανεβασμένοι, καθώς η δημοσιογράφος προσπαθούσε να θέσει ερωτήσεις ενώ η κυρία Κωνσταντοπούλου τη διέκοπτε και της έκανε παρατηρήσεις.

«Δεν θέλετε να κάνετε συνέντευξη, κυρία Πρόεδρε. Με διακόπτετε συνέχεια» είπε η Σία Κοσιώνη απευθυνόμενη στην Πρόεδρο της Βουλής, η οποία με τη σειρά της την κατηγορήσε ότι δεν την αφήνει να ολοκληρώνει τις απαντήσεις της, ότι την ειρωνεύεται και την «επέπληξε» ακόμα και για τις φράσεις που χρησιμοποιούσε η δημοσιογράφος.

«Να κάνω εγώ τις ερωτήσεις και εσείς να απαντάτε» είπε σε κάποιο σημείο της συνέντευξης η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Νιώθω πραγματικά ότι σας ενοχλούν οι ερωτήσεις» της ανταπάντησε η δημοσιογράφος και συμπλήρωσε «Με ενδιαφέρει να γίνει μια συζήτηση με ειρμό»

«Αν θέλετε να σας απαντήσω θα πρέπει να πάψετε να με διακόπτετε» επανήλθε η Πρόεδρος της Βουλής για να λάβει την απάντηση «Ναι αλλά θα ξημερώσουμε κυρία Κωνσταντοπούλου».

Σε άλλο σημείο του τηλεοπτικού καβγά και μετά τις επανειλημμένες «αρνητικές» αναφορές της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο τρόπο που παρουσιάζει τις ειδήσεις ο Σκάι η Σία Κοσιώνη φανερά ενοχλημένη είπε« Εγώ καθοδηγούμαι από τη συνείδησή μου. Μπορώ να σας κανονίσω μια συζήτηση με την κύριο Αλαφούζο, αφού κατηγορείτε συνέχεια το κανάλι και να κάνετε μια δημόσια συζήτηση. Εγώ δημοσιογράφος είμαι και σας θέτω ερωτήματα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η πρόεδρος της Βουλής δήλωσε μεταξύ άλλων :

– Υπάρχουν και πολίτες της χώρας μας και λεγόμενοι δημοσιογράφοι – και εντάσσω και τον Σκάι σ’ αυτές τις σκοπιμότητες – που δεν θέλουν να διαγραφεί το χρέος

– Το χρέος είναι απεχθές, είναι επονείδιστο, είναι μη νόμιμο και είναι μη βιώσιμο

– Επέδωσαν ένα τελεσίγραφο σαν αυτό που επέδιδε η Γερμανία στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν έχουμε κανένα λόγο να παραδοθούμε σ’ αυτή την άλωση

– Η δημόσια τηλεόραση είναι ένα δημόσιο αγαθό.

– Δεν έφυγε η Ελλάδα ποτέ απ’ τις διαπραγματεύσεις. Στην Ελλάδα τέθηκε ένα τελεσίγραφο

– Κυρία Κοσσιώνη αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια κορυφαία υπαρξιακή στιγμή για το λαό μας;

– Έχουμε ένα ρεσιτάλ αντιδημοκρατικών δηλώσεων των κυρίων Ολάντ, Μέρκελ, Σόιμπλε και Γιούνκερ που επιδιώκουν να αλλάξουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος

– Φυσικά αυτό που λέμε είναι ότι η Ευρώπη οφείλει ένα αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος να το συζητήσει

– Μετά το «όχι» επιστρέφουμε στο άρθρο 3 των συνθηκών της Ευρώπης

– Μετά το όχι ανοίγουν όλοι οι δρόμοι. Θα σπάσουν τα δεσμά. Ούτε εσείς ούτε εγώ έχουμε το δικαίωμα να χρεώνουμε ένα μωρό που γεννιέται σήμερα με 32.500 ευρώ χρέος

-Απαντήστε μου, μετά το «ναι» τι; Μία χειροτέρευση του επιπέδου ζωής μας

– Δεν θα αφήσουμε σε διάφορους σαλτιμπάγκους να πουν τι είναι Ευρώπη

– : Μετά το «όχι» αυτό που θα πρέπει άπαντες να λάβουν υπόψη είναι ότι αυτό που επισπευδόταν απορρίφθηκε από έναν ευρωπαϊκό λαό. Μετά το «όχι» θα πρέπει όλοι να συζητήσουν τι συνέβη και ήρθε αυτό το «όχι»

Τα σχόλια είναι κλειστά.