Ειδησεογραφικό site

Ιστορική στιγμή το συλλείτουργο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Φανάρι

108

Μία ιστορική στιγμή για την Εκκλησία, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Φανάρι στην οποία προεξάρχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης με την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου.

Μετά τη λειτουργία θα ακολουθήσουν ομιλίες των δύο Προκαθημένων, οι οποίοι θα ευλογήσουν τους πιστούς και θα υπογράψουν κοινή Διακήρυξη, ανάλογη με εκείνη που υπέγραψαν στην πρόσφατη συνάντησή τους στα Ιεροσόλυμα.

Απευθυνόμενος στον Πάπα Φραγκίσκο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε ότι τον υποδέχεται «με χαρά, τιμή και ευγνωμοσύνη» , διότι ήρθε από την Παλαιά, στη Νέα Ρώμη «γεφυρώνοντας συμβολικώς την Δύσιν και την Ανατολήν, κομιστής της αγάπης του Πρωτοκορυφαίου προς τον Πρωτόκλητο αυτάδελφο αυτού».

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χαρακτήρισε την στιγμή ιστορική σε καιρούς κρίσιμους για την ανθρωπότητα και σημείωσε επίσης ότι η έλευση του Πάπα «μαρτυρεί τη βούληση της Εκκλησίας της Ρώμης να συνεχιστεί η σταθερά πορεία, προς αποκατάσταση της πλήρους κοινωνίας μεταξύ των Εκκλησιών».

Το παρών στην ιστορική θεία λειτουργία, αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις για την επίσκεψη του Πάπα στην Κωνσταντινούπολη, έδωσε και ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος, καθώς είναι προσκεκλημένος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ως Μέγας Άρχων Λογοθέτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει ξεκινήσει, με την άρση του σχίσματος ανάμεσα στην Ανατολική και τη Δυτική Εκκλησία και τον θεολογικό διάλογο που άρχισε με τις συναντήσεις του Πατριάρχη Αθηναγόρα και του Πάπα Παύλου του 6ου, τη δεκαετία του ’60.

pope2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pope3

Τα σχόλια είναι κλειστά.